2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Arslan'dan STK'lara ağır eleştiri

AĞRI BELEDİYE BAŞKANI HASAN ARSLAN'DAN STK'LARA AĞIR ELEŞTİRDİ

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarını (STK) eleştirerek "Biz 2 binin üzerindeki apartman dairelerinin, okulların, fakir fukaranın evinin çamurunu silerken birileri çıkıp artistlik yapmasın. Sivil toplum kuruluşlarının bir çadır kurmasını, bir tas çorba dağıtmasını beklerdim"

Başkan Arslan, yaşanan sel felaketinin ardından bir durum değerlendirme toplantısı yaptı. Ağrı'daki sel felaketinde Van'dan Erzurum'dan gelen sivil savunma ekipleriyle, iş makineleriyle yardım eden iş adamlarına teşekkür eden Arslan ''Şimdi bu felaket neticesinde Van'dan bizlere, kardeş elini uzatan sivil savunma ekiplerine, Erzurum'dan gelen sivil savunma ekiplerine ve ilimizdeki iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Herkes kendi alanında kendi imkanlarıyla gerçekten zor durumda kalan halkımızı çamur deryasından kurtarmak için bizimle adım adım yürüdüler'' dedi.

Bu çalışmalar sırasında kentteki sivil toplum kuruluşlarından destek almadıklarını belirterek eleştirilerde bulunan Belediye Başkanı Hasan Aslan "Burada sivil toplum kuruluşlarına veyahut öyle geçinen insanlara şöyle seslenmek istiyorum. Ben o gün belli bölgelerde çadır kurmuş STK'ları, önlüklerini giyerek o vatandaşı suyun içinden çektiklerini görmek isterdim. Yüreğim bunu istiyordu. Başka bir yerde bir sıcak tas çorbayla vatandaşın kapısına gidildiğini görmek isterdim. Diğerlerinin de her hangi birilerini alıp hastaneye veyahut ikametgahlara taşıdığını görmek isterdim. Ama gelin görün ki bunlar sorunlara çözüm değil, problemlere problem olmaktan başka bir şey değildir. Çıkıp kameralara 'Yok mu bu memleketin sahibi, nerde milletvekili, nerde belediye başkanı, nerde valisi' demekle olmuyor. Bu tür ucuz ve basit söz dalaşı hesaplar bitmiştir. Biz sadece konuşan değil bu halk için koşacak insanlar istiyoruz" dedi.

EN BÜYÜK MİLLİYETÇİ HALKINA HİZMET EDEN MİLLİYETÇİDİR

En büyük milliyetçinin halkına hizmet eden milliyetçi olduğunu vurgulayan Arslan ''O gün o vatandaşın kapısında ona hizmet eden bana göre memleketin sevdalısıdır. O açıdan ben burada sivil toplum kuruluşlarının da bundan sonra olabilecek bir felakete karşı çıkıp olayı siyasi rantla değil, olayı bir hizmet rantına dönüştürmesini istiyorum. Biz bu konuda maalesef Ağrı'da böyle bir destek görmedik. Ama çok önemli değil canları sağ olsun. Belediyemiz, özel idaremiz ve devletimizin diğer birimleri, askeri, polisi bütün bölümleri ile beraber halkının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Biz Ağrı halkımıza bu bağlamda sonsuz geçmiş olsunlar diyoruz'' dedi.

BİRİLERİ ÇIKIP ARTİSTLİK YAPMASIN

Bu tarz günlerde yaşananları birer siyasi polemik malzeme haline getirmenin yanlış olduğunu ifade eden Arslan sözlerine şöyle devam etti:

''Bu bir afetti arkadaşlar. Bir anda her yere ulaşma imkanımız kimse tarafından beklememeli. 53 tane aracımız ve diğer kamu kurum kuruluşlarındaki araçlar 2 binin üzerindeki evlerin sularını boşaltılar. Gece gündüz çok mu kolaydır. 10 tane adam 100 metre karelik alandaki bir suyu öğleye kadar ancak boşaltırlar. Biz 2 binin üzerindeki apartman dairelerinin, okulların, fakir fukaranın evinin çamurunu silerken birileri çıkıp artistlik yapmasın. Adam gibi gelsin bizimle çalışsın, biz de diyelim ki bu memlekete bu halka yüreği yanıyordu bunların. Biz bu halka hizmet etmek için varız. Yarınımız da böyle olacak. Dün de böyleydi. Hiç kimse kusura bakmasın. Gidip bu tarz günlerde bunları birer siyasi polemik haline getirtmeyiz biz onlara.''

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 19:01:02
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 22:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?