2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Asılsız ihbarlar iş aksatıyor

ASILSIZ İHBARLAR ÖZEL İDARE EKİPLERİNİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, kar yağışı sonrası yapılan asılsız 'yol kapalı' ve 'hastamız var' gibi ihbarlar, İlçe Özel İdare ekiplerini zor durumda bırakıyor.

Patnos'un Özdemir köyünden yapılan 'Yolumuz kapalı, hastamızı hastaneye getirdiğimiz sırada aracımız şarampole yuvarlandı' ihbarı üzerine Patnos Özel İdaresi ekipleri harekete geçerek ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki köye doğru hareket etti. Yoğun fırtına ve tipinin etkisini sürdürdüğü, kar kalınlığının ise yer yer yarım metreyi geçtiği bölgeye rahatlıkla giden ekipler, köy yolunun kapalı olmadığını gördü. İlçe Özel İdare Müdürü Vekili Adnan İnan, Köy Muhtarı Muzaffer Çetinel'e böyle asılsız bir ihbarın

neden yapıldığını sorunca, muhtar, ''Köylülerden bazıları bana geldi. Acil hastamız var, aracımız köy yolu kapalı olduğu için çıkamıyor. Bunun için acil yardım isteyin diye söyleyince ben de sizi aradım'' cevabını verdi. Özel İdare Müdür Vekili İnan ise, ilçeden ayrılmadan önce birkaç kez muhtarı köy yolunun ulaşıma açık olup olmadığını teyit ettirmek için aradıklarını belirtti. Kendilerine her defasında araçların çıkamadığını, yolların kapalı olduğunu hatta bir aracın da şarampole girdiğinin söylendiğini belirten İnan "Ama köye gelene kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık'' dedi.

İnan, daha sonra Kaymakam Tuncay Dursun'u telefonla arayarak, köy yolunun ulaşıma açık olduğu bilgisini verdi. Bunun üzerine Kaymakam Dursun da köy muhtarı ve yalan ihbarda bulunan vatandaş hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılması talimatını verdi.

Kapalı köy yolları ile ilgili asılsız ihbarlarda bulunan bazı kişilerin, karla mücadele ekiplerinin işlerini aksattığını belirten Özel İdare Müdürü Vekili Adnan İnan, bu tür ihbarların gerçekten acil bir hastanın mağdur kalmasına neden olabileceğini belirtti. İnan, ''Kapalı yolların açılması yönünde ekiplerimiz mesai gözetmeksizin fedakarca çalışmaktadırlar. Her yapılan asılsız ihbarlar bizleri zor durumda bırakır. İnsanların bu şekilde ihbarlar yaparak işleri aksatmaması gerekiyor. Vatandaşları bu konuda biraz daha duyarlı olmaya çağırıyoruz'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:46:02
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 18:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BiReY IP: 95.15.164.xxx Tarih : 8.02.2010 20:50:41

 çok acil yasal işlem yapılmalı, muhtarmı köylümü kim yapmışsa hesap sorulması en doğrusu çünkü bu durumda çok acil bir mudahele gereken yerlere mudahale etmeyi egelleyen bir eylemdir. Bundan böyle bu tur asılsız ihbarlarlar engellenmiş olur.