4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Atılmış, "şimdi destek zamanı"

Sanayi spor antrenörü Mustafa Atılmış, son günlerde Ağrıdaki futbol camiasının durumunu değerlendirdi.

Mustafa Atılmış yapmış olduğu değerlendirmede, “ Şu gerçek bilinmelidir ki Diyadin iki takımı ile, Tutak, Patnos, Doğubeyazıt, Taşlıçay ve Hamur birer takımları ile ve Merkez ilçe üç takımı ile Ağrı amatör ligine gerçek anlamda renk katmıştır. Bunun aksini savunmak, ancak art niyetli zihniyetli kişilerin işidir. Bu kişiler Spor sevgisinden nasiplenmemiş kişilerdir.

Bir elin parmaklarını düşünün. Biri diğerinden uzun veya kısa olabilir. Ama hepsinin ele aynı katkısı vardır. Ve hepsinin acısı aynıdır, aynı ölçüde hissedilir. Bu örnekten yola çıkarak şunu belirtmek isterim. Spor camiasında İlçe, Merkez kavramının ortadan kalkması lazım. Böyle bir kavramın olduğuna inanmıyorum. Şu an ilimizde mevcut bir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu var.

Bu kurumun Başkanı ve yönetiminin ne büyük özveri ile çalıştığını bizzat görüyor ve takip ediyorum. Ağrı ili uzun yıllar ASKF yi Ağrıya getirtmek için çaba gösteriyordu. Yapılan icraatlar hep söylentide kalıyordu. Ama birkaç fedakar ve iyi yürekli insan , gecesini gündüzüne katarak, bu işi başardılar. Bizimde Spor camiası olarak bu insanlara yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu cümleleri yazarken şunu belirtmek istiyorum. Bu sezon ligde en mağdur edilen kulüp Sanayispor oldu. Ben ve sporcularım maalesef aldığımız cezalardan sonra Playoff müsabakalarına katılma ümidimizi yitirdik. Sezonun 5.haftasından itibaren ilk onbirde oynayan 6 oyuncum en ağır cezaya çarptırıldı Bu sebepten dolayı müsabakalara hep eksik çıkmak zorunda kaldık.

Tüm bunlara rağmen bu kurumumuza sahip çıkıp yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada tüm kulüplerimize sesleniyorum gelin hep beraber olayları aklıselim yorumlayıp iyi niyetle yaklaşalım. Ve ligimizde kim şampiyonluk ipini göğüsleyecekse onu alkışlayıp maddi manevi yardımımızı esirgemeyelim. Tüm camiamıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “dedi

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 03:01:07
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 10:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RAMAZAN BİLDİRİCİ IP: 85.110.53.xxx Tarih : 1.12.2008 13:13:17

ya bu forma rengi bana hiç yabancı gelmedi 1995 te futbola ilk başladığımda ilk çıktığım resmi maçta patnosspor forması altında ilk golümü bu takıma atmıştım hiç unutmadım 3 2 yenilmiştik 2 golu ben atmıştım ve henüz 14 yaşındaydım ama takım baya gençleşmiş o zamnlar yaş ortalaması 35 ti hepsi sakalıydı başıralıar.ama hala gönlüm patnosspordan yana