4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Baba ile oğul

Ağrı'nın Hamur ilçesinde, öğretmenlik mesleğine gönül veren baba-oğul aynı okulda görev yapıyor. 26 yıllık emekli öğretmen Himmet Koç, oğlunun müdür olduğu okulda ders veriyor.



Ankara Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan ve 2007-2008 eğitim öğretim sezonu başında sözleşmeli öğretmen olarak ilk görev yeri olan Yukarı Aladağ Köyü İlköğretim Okulu'na atanan Hüseyin Koç'u, aynı mesleğe gönül veren babası yalnız bırakmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım'ın ek ders ücreti karşılığında öğretmenlik yapma teklifini kabul eden 26 yıllık emekli öğretmen Himmet Koç, oğlu ile birlikte aynı okulda çalışmayı önceleri garipsediğini söyledi. Baba Himmet

Koç, daha önce Kütahya'da ikamet ettiğini belirterek, "Oğlum ilk zamanlarda Hamur'a gelmekte tereddüt etti. Fakat yoğun ısrarlarım üzerine beraber geldik. Burada oğlumun görev yaptığı okulu ziyaret ettikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım'la görüştük. Kütahya'ya geri döneceğimi söylediğimde Yıldırım oğlumun görev yaptığı okulda öğretmen açığı olduğunu ve ek ders ücreti karşılığında görev yapmamı istedi. Bu teklif bana cazip geldi. Oğlumun müdürlük yaptığı okulda öğretmen olarak görev
yapmaya başladım" dedi.

Emekli olduktan sonra tekrar öğretmenliğe başlamanın çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Himmet Koç, "26 yıllık hizmet vererek emekli olduktan sonra yeni göreve başlayan oğlumun bana müdürlük yapması biraz garip geldi" şeklinde espri yaptı.

Babası ile birlikte okula geldikten sonra lojmanlarda bulunan eksikliği gidermek için çalıştıklarını belirten Yukarı Aladağ Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Koç, su tesisatı çektiklerini ve elektrik tesisatındaki arızayı giderdiklerini söyledi. Hüseyin Koç, "Babamın tecrübesi ve desteği bana çok faydalı oluyor. Babam ile birlikte hem okulda görev yapıyoruz hem de aynı lojmanı paylaşıyoruz. Ev işlerini yapma konusunda da güzel bir uyum içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Yukarı Aladağ Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım ise baba ve oğlunun aynı okulda görev yapmalarının avantajlı olduğunu belirterek emekli öğretmen Himmet Koç'un tecrübesi ile oğluna ve diğer öğretmenlere örnek olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 11:55:48
Güncelleme :13 Aralık 2007 Perşembe 11:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?