5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Bakan Yılmaz Ağrı'da

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi inceleme ve temasta bulunmak üzere Ağrı'ya geldi.

Akşam saatlerinde Kars'tan karayolu ile Ağrı'ya gelen Bakan Yılmaz'ı Ağrı Valiliği önünde Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri karşıladılar.

Kendisini bekleyenlerle tokalaşan Bakan Yılmaz, valilik makamına geçerek Ağrı Valisi Mehmet Çetin'den ilin sorunları ile ilgili bilgiler aldı. Ağrı'ya bakan olarak ilk defa geldiğini bunun mutluluğunu yaşadığını belirten Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ağrı'nın Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında olduğunu kaydetti.

Bu yörenin potansiyeline ve özelliklerine göre kalkınma süreci yaşayacağını dile getiren Bakan Yılmaz "Önümüzdeki dönemde DAP'la ilgili yatırımlara devam ederken kalkınma ajanslarıyla yeni bir yapı oluşturacağız. Kalkınma Ajansı her yıl hibe programlarının yapılmasını sağlayacak bir kurumsal yapı. Her bölge için ayrı bir yapı kuracağız. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) bu projede koordinasyonu da yürütecek. Her bölgede sekreter ve 30 tane çok nitelikli uzmanımız olacak. Bu bölgenin potansiyelini ortaya çıkaracağız. Bu bölgenin avantajları neyse ona göre proje üretecekler. Kaliteli projelere hibe niteliğinde destek verilecek. Bu işlerin merkezinin önemini yok. Ağrı en fazla teşvik alacak iller arasında. Bu fırsatları değerlendirmek lazım. Yatırımcıları çağırır teşviklerden faydalanırsak buralar daha da güzelleşecektir" dedi.

Konuşmasının ardından Ağrı Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Cevdet Yılmaz burada Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'dan bilgiler aldı. Bakan Yılmaz daha sonra geceyi geçirmek üzere Ağrı Polis Evi'ne geçti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz yarın TBMM Başkanı Köksal Toptan 5 bakan ve 19 milletvekilinin katılacağı programlara katılmak üzere Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine geçecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 09:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 85.98.243.xxx Tarih : 22.06.2009 18:29:43

Bakan acaba yolda gelirken Ağrı'nın kara yolunu gördümü yoksa güzü kapalımı geldi. Yıllardır her yıl yapılan bu yolun neden uzun süreli dayanmadığını sordu mu. Yapan firmaların .. başka bir şey yapmadıkları belli. Yapan firmalarda zaten AKP destekcileri olduğu için mi görmeden geçti.?