5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Barış yemeği

Ağrılı Yeni ve Nevşehirli Çandar aileleri arasındaki kan davası milletvekillerinin de devreye girmesi sonucu verilen barış yemeğiyle son buldu. Yaklaşık 4 ay önce İstanbul'da aynı iş yerinde çalışan 2 arkadaş arasında şakalaşma sonucu çıkan kavgada Ağrılı Mehmet Ali Yeni (20), Nevşehir Höyük Belde Belediye Başkanı'nın oğlu Murat Çandar'ın bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayın daha da büyümemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve Nevşehir Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) Milletvekili Mehmet Elkatmış ile AK Parti milletvekilleri M. Kerim Yıldız ve Halil Özyolcu, 2 aileyi barıştırmak için devreye girdi.

Milletvekillerinin devreye girmesi sonucu bugün Ağrı'nın Kurtuluş Mahallesi'nde ikamet eden baba Mehmet Yeni'nin evinde verilen barış yemeğiyle taraflar el sıkışarak barıştı. Barış yemeğine Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, Hamur İlçe Belediye Başkanı İsmet Aslan, Eleşkirt İlçe Belediye Başkanı Sait Yami, AK Parti Ağrı İl Başkanı Sadettin Kocabay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemekten sonra bir konuşma yapan baba Mehmet Yeni, barışa vesile olanlara teşekkür ederken, "Ben bu acımı, çocuğumu, ciğerimi burada bulunan bütün cemaate bağışladım. İnşallah ölünceye kadar bu dünyada kardeş gibi geçineceğiz. Allah sizi var etsin, Allah hayrınızı kabul etsin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 15:49:29
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 15:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?