4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Baro'dan Öymen'e tepki

AĞRI BAROSU'NDAN ONUR ÖYMEN'E TEPKİ

Ağrı Barosu Başkanı Timur Demir, Onur Öymen'in Dersim ve Şeyh Said olaylarına ilişkin söylediklerine tepki göstererek, "Onur Öymen'in söyledikleri mensubu olduğu partinin halka bakışının ve faşizan ruh halinin dışa vurumudur" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sarf ettiği sözler sebebiyle başta Aleviler olmak üzere birçok kesim tarafından protesto edilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e bir tepki de Ağrı Baro'sundan geldi. Konuyla ilgili olarak baro bürosunda bir açıklama yapan Timur Demir, söylenenlerle Kürt halkına ve Alevi inanışına sahip olan vatandaşlara gözdağı verilmesinin amaçladığını belirtti. Demir "Onur Öymen ve onun gibi düşünenler, ülkemizdeki halklar arasında Dersim, Zilan,

Ağrı benzeri ve niceleri olan katliamlara rağmen oluşmayan kin, nefret ve intikam duygularını yeşertmeye çalışmaktadırlar. Ancak bilmelilerdir ki her şeye ve onlara rağmen onların da yaşayabileceği kardeşlik ve barışın hakim olduğu yeni bir ülke halklarımızın eliyle meydana getirilecektir. Onur Öymen'in zihniyetinin bu ülkede çok analar ağlattığını en iyi biz biliriz ama onlar ağlayan ve ağlatılan analarımızın vicdanında hep mahkum olarak kalacaklardır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 12:45:05
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 23:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?