5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Başbakanın sözü var

Ağrı Valiliği'ne ait olan Et Balık Kurumu Kombinası'nın 4 Ocak 2006 tarihinde açılacak ihaleyle satılması kararını protesto etmek isteyen bir grup il genel meclisi üyeleri ve muhtarlar, hayvan besicileriyle birlikte Ağrı Hayvan Pazarı'nda bir yürüyüş düzenledi.

Sabah saatlerinde Ağrı Hayvan Pazarı'na gelen Ağrı İl Genel Meclisi'nin daimi encümenleri Mehmet Şahin ve Alican Altıntaş, muhtarlar ve hayvan besicileriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Satıştan vazgeçilmesini isteyen Mehmet Şahin, bu kararın Ağrı'ya yarardan çok zarar getireceğini söyledi. Et Balık Kurumu Kombinası'nın devlet eliyle işletilmesi gerektiğini savunan Şahin, "Satış kararı yanlıştır. Bir an önce bu karardan dönülmesi gerekir. Başbakanımızın sözü var, bu işletme devlet eliyle çalışacaktı. Başbakanımızın sözünü tutmasını istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından toplanan grup ellerindeki pankartlarla pazar içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi. Herhangi bir taşkınlığın yaşanmadığı protesto yürüyüşü sonrası toplanan grup sessizce dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 16:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan arascan IP: 85.101.72.xxx Tarih : 30.12.2005 10:33:10
Yanılmıyorsam 1935 li yıllar..Beş yıllık kalkınma planları için İzmir de iktisat kongresi toplanıyor.Türkiye nin gelir kalemleri sıralanıyor:1-Tarım,2-Hayvancılık,3-Memur ücretleri.. Bu gün ki ekonominin bel kemiği olan Turizm ve Sanayi yok,özel sektörün ismi bile bilinmiyor pek.Devlet Batı illerinde yatırımlara gidiyor..Devlet yatırımlarıyla birlikte Batıdaki iller de kalkınıyor,yan sanayide ise yavaş yavaş özel sektör canlanmaya başlıyor.Tam altmış yıl sonra yani 1995 li yıllarda Devlet yatırımlarını özelleştirmeye başlıyor.Çünkü özel sektör ayakta durabilecek seviyede ve olgunluktadır artık... Şimdi dönelim bizim memlekete.Yıl 2005. Gelir kalemlerimiz:1-tarım,2-Hayvancılık,3- Memur maaşları...Turizm yok,Sanayi yok,özel sektör yok.Yanı 1935 li yıllarda yaşıyoruz.Hatta daha gerisinde.Çümki o yıllarda tarım ve hayvancılığın istihdama katkısına sebep devlet eliyle yatırımların önü açılıyordu.Bu gün ise tam dersi AB ye sebep tarım ve hayvancılık pekte akıllı yatırım görükmüyor... Özel sektörün ise yatırımları için özel kriterleri var.Mesala:1-istkrar,2-hammedeye yakınlık,3-pazara yakınlık,4-yan sanayinin gelişmiş olması,5-uzman iş gücünün olması,6-ucuz ulaşım olanakları vb gibi onlarca kriter.Allah aşkına Ağrı da bu kriterlerden hangisi var? Böyle bir ihaleye Entgre et tesisleri olan büyük ve tanınmış şirketler neden ilgi duymuyor?İşin Farklı bir boyutu..Özel sektör denilinca kendisini kandıran malını götürüp yiyen parasını vermeyen şirketler geliyor halkın aklına..Ki yıllarca bu böyle devem etmiş.Sözün kısası:1-Ağrı et konbinasını çalıştırabilecekcak özel sektör bu ihaleye gelmez,çünkü krirterlerine uymaz.İhaleye girecek olanların niyetleri farklıdır.2-Halkın özel sektöre güveni yoktur,defalarca dolandırılmıştır.3-Türkiyenin 1930 lu yıllarını yaşayan Ağrı ve geri kalmış diğer illerde devlet,zarar etme pahasına,yatırımları kendisi yapmalıdır.4-Vali bey diğer sattıklarına bir baksın,reel olarak çalışan bir tesis var mı?(şakır şakır çalışıyorlar demişti bir ara,şerefim üzerine temin ederim ki reel olarak hiç biri çalışmıyor.)Eğer çalıştırılan varsa kombinayı da satsın.Ne diyelim:"Bir yönetici önünde eğilenlerle değil,üzerinde eğildiği işlerle KUTLUdur." Buda