26
Nisan
2024
Cuma
AĞRI

Başçavuş sinyal almıyor

Ağrı'da Başçavuş köyü sakinleri cep telefonuyla konuşamıyor. Telefonları ancak kent merkezinden sinyal alabiliyor.

Köylüler telefonla konuşmak için ilginç yöntemler geliştirmiş. Bunlardan biri de telefonlarını cama bantlamak!

Ağrı’da bir köyde GSM operatöründen belirli noktalardan sinyal alınabiliyor. Vatandaşlardan bazıları şebekeye ulaşabilmek için ilginç yöntemler geliştirmiş.

Kent merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Başçavuş köyü sakinleri, cep telefonuyla iletişim kurmakta güçlük çekiyor. Yaklaşık 30 haneli köyde GSM operatöründen sinyal almakta zorlanan vatandaşlar, evlerinin camlarına cep telefonlarını bantla yapıştırıp, sandalyenin üzerine çıkarak görüşme yapmaya çalışıyor. Zaman zaman evlerinin damına ve köyün yüksek kesimlerine çıkarak yakınlarına ulaşmaya çalışan köylüler bu sorunlarının çözülmesini bekliyor.

'OĞLUMLA İLETİŞİM KURAMIYORUM'

Başçavuş Köyü Muhtarı Cemil Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 kişinin yaşadığı köylerinin dağlık bir alanda bulunduğunu, bu nedenle GSM operatörlerinin sinyallerini almakta zorlandığını söyledi. Yakınlarıyla görüşmek isteyenlerin ilginç yöntemlere başvurduğunu ifade eden Özbey, şöyle devam etti "Köyümüzde 30 hane ve 50’ye yakın nüfus var. Köyün gençleri ya okumak için ya da çalışmak için yılın 7-8 ayı dışarıdalar. Köy de sadece biz, anne ve babalar kaldık. Kiminin çocuğu kiminin eşi kiminin akrabası dışarıda. Tabi istediğimiz zaman arayıp seslerini duymak. Şebekemiz olmadığı için ulaşamıyoruz. Oğlum şu anda Erzurum’da ameliyat olacak bir haftadır günde 2-3 defa bu dağa tırmanıp burada onunla konuşuyorum."

'DAMA DA ÇIKIYORUZ'

Özbey, arandıklarında ulaşılabilir olmak istedikleri için değişik yöntemler geliştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu "Köyümüze bir baz istasyonu kurulması için defalarca müracaat ettik ama sonuç alamadık. Biz de kendimizce çeşitli yöntemlere başvurmak zorunda kaldık. Burada köyün yükseğinde kalan bir ev var onun damına çıkıyoruz. Şebekeye ulaşabilmek için telefonlarımızı ya camlara yapıştırıyoruz ya da dama ve köyün girişindeki yüksek tepelere çıkıyoruz. Çok acil durumlarda da köyün en yüksek dağına çıkıp burada konuşuyoruz. Tabi kışın dağa tırmanmak çok zor oluyor. Köylüler daha çok yazın bu dağa çıkıp yakınlarıyla konuşuyorlar. "

'ACİL DURUMLARDA ÇARESİZİZ'

Köyde yaşayan Mehmet Gündoğdu da yıllardır şebeke sorunu yaşadıklarını, artık yakınlarına rahatlıkla ulaşmak istediklerini söyledi. Köye baz istasyonu kurulması için defalarca dilekçe verdiklerini ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti "Biz yıllardır bu çileyi çekiyoruz. Köyde sabit telefon yok. Yaklaşık 30-40 cep telefonu var ama şebeke çekmediği için kullanamıyoruz. Köyümüzün merkeze uzak olması nedeniyle her gün gidemiyoruz. Kışın köy yolumuz kapanıyor bazen haftalarca merkeze gidemiyoruz. Çoluk çocuğumuz dışarıda onlardan haber alamıyoruz. Köy de acil hastalarımız oluyor, doğum sancıları tutan gelinlerimiz, eşimiz dostumuz oluyor. Böyle acil durumlarda çaresiz kalıyoruz. Köyümüze bir baz istasyonu yapılmasını istiyoruz. Artık bu çileden kurtulmak istiyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2013 Çarşamba 13:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?