5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Başkan Arslan'a ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell'in ana sponsorluğunda yürütülen "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Giresun'dan Ağrı'ya gelen öğrencilerin oluşturduğu kafilenin başkanları, Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın makamında ziyaret etti.

Ziyarette Ağrı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, Giresun Bulancak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve kafile başkanı Adem İlyas, Ozanlar YİBO Müdürü Nurettin Sözlü, Alpaslan İlköğretim Okulu Müdürü Önder Baydar, Köprüsü Projesi Ağrı İl Koordinatörü Erhan Aktaş ve öğretmenler hazır bulundu. Giresun Bulancak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve kafile başkanı Adem İlyas, " Bizler Giresun 'Gönül köprüsü' mensupları olarak 25 Haziran itibari ile toplam 3 otobüs, 120 öğrenci ve 11 öğretmen arkadaşımız ile beraber Bakanlığımızın projesi kapsamında güzel Ağrı'ımıza geldik.

Ağrı’ya ayak bastığımız andan itibaren çok sıcak bir atmosfer ile karşılaştık. Ben bu konuda başta İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak olmak üzere tertip komitesinde görev alan tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum. Ağrı'dan çok iyi duygularla ayrılacağımızı samimiyetimiz ile söylüyoruz" dedi. Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, " Doğu'nun incisi güzel Ağrı'da sizleri görmekten dolayı son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu projesini destekliyoruz. Türkiye'nin kültür ve tarih zenginliklerini insanların birbirine yakınlaşarak görmesi ve kucaklaşması son derece önemlidir. İnanıyorum ki, Doğu'nun bu güzel şehrini içinizde görmeyen öğretmen arkadaşlarınız buradan ayrıldıktan sonra duyguları daha da güzel olacağını ifade eden Arslan, "İnsanlarımızı daha çok sevdiğinize inanıyoruz. Öğrencilerin kendi kültürleri ve gelenekleriyle olan benzerliklerini, yakınlıklarını, farklılıklarını görebileceklerini ve bu temasın onlarda birlik ve beraberlik duygusunu geliştireceğini, ülkeyi ve hayatı daha iyi anlamalarına katkı sağlayacağını belirten Başkan Arslan, "Biz herkesi ve güzel vatanımızı seviyoruz. Bu proje çerçevesinde sizleri ve öğrenci kardeşlerimizi Ağrı’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. " şeklinde konuştu. Ziyaret ardından karşılıklı hediye verildi. Daha sonra hatıra fotoğrafı çekildi.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:41:32
Güncelleme :2 Temmuz 2009 Perşembe 13:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?