5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Başkan Kılıç'tan kurtuluş mesajı

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Zeki Kılıç Ağrı’nın kurtuluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Zeki Kılıç, mesajında “Serhat şehri güzel Ağrı’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutlamanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Büyük Atatürk’ün nutkunda da anlattığı “bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve her köşesi bilfiil işgal edilmiş” bir coğrafyada dahi istiklal fikrinden asla vaz geçmemiş ve her türlü imkânsızlığa rağmen, ne kendileri ne de yaşadıkları yerin namı olsun diye değil,”yurduna alçakları uğratmamak ve şahadetleri dinin temeli olan bu ezanlar yurdumuz üstünde ebedi inlesin” diye “bu topraklar için toprağa düşmüş” yiğitlerin torunları olmak da bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. 1918 yılında, düzenli ordumuzu dahi beklemeden, hürriyeti için, düşmana karşı durmuş ve emsalsiz cesareti ile düşmanı topraklarından atmış olan ecdadımız ile duyduğumuz gururun kelimelerle ifadesi mümkün değildir. Unutulmamalı ve unutturulmamalıdır ki dünya, sadece kahramanlara sahip olanların var olabildiği bir milletler meydanıdır. Her türlü gaflet, dalalet ve hıyanete rağmen bu gün dimdik ayakta olmamızı yiğit ecdadımızın bize miras bıraktığı bu vatan ve millet sevgisinde aramalıyız.

Kıymetli hemşerilerim,

Ülkemizin ve ilimizin zor zamanlardan geçtiğinin en çok farkında olanın siz olduğunuzun bilincindeyiz. Ümidimiz odur ki Ağrılı, atalarından kendisine tevarüs eden yüce değerler silsilesine bu güne kadar sahip çıktığı gibi bu günden sonra da –ve belki de eskisinden daha çok- sahip çıksın ve atalarının kanı ile yoğrulmuş bu mübarek beldede, senaryosunu bizden olmayanların yazdığı kirli bir oyunu oynamaktan başka marifetleri olmayan ve ihanet peşinde koşanların oyununu bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bozsun. İstiklalimizin ve istikbalimizin yolu budur. Zira Türkiye’siz bir Ağrı olamayacağı gibi, Ağrı’sız bir Türkiye’nin olması da mümkün değildir. Bunun için de milli birliğimizi, dün olduğu gibi bu gün de muhafaza etmeliyiz.

Aziz hemşerilerim,

Bu gün atalarımızla kuru kuruya övündüğümüz bir gün olmamalı. Aynı zamanda onlara ne kadar layık olduğumuzun muhasebesini yaptığımız günler de olmalıdır. Bu bağlamda, genelde ülkemizin özelde ise ilimizin gelişmişlik seviyesini ve bizim buna kattığımız artı değerlerin muhasebesini de yapmalıyız. Ne yazık ki ülkemiz eğitimden kültüre, bilimden sanata kadar uzanan alanlarda çağdaş dünyanın çok gerisinde kalmıştır. Ülke dâhilinde ise aynı durum Ağrı için geçerlidir. Gelin, bu günden itibaren bu duruma bir son verelim. Büyük ve güçlü Türkiye’de küçük ama müreffeh ve kalkınmış bir Ağrı için bir seferberlik başlatalım. Başkalarının yapmasını beklersek daha çok bekleyebiliriz. Taşın altına elimizi koyalım. Devletimizin sunduğu imkânları değerlendirip, üzerine küçük de olsa yenilerini biz ekleyelim. Yarını beklemeden çocuğumuzun okuluna gidip durumunu öğrenelim, oradan da valiliğe ya da belediye başkanlığına gidip “Bizim yapabileceğimiz bir şey var mı?” diye soralım. Ve aşiretine ya da meşrebine bakmadan caddede gördüğümüz her hemşerimizin elini sıkıp kurtuluş günümüzü kutlayalım. Zira diri olmak için önce bir olmak gerekir. Kalkınmış bir Ağrı, büyük, müreffeh ve müebbet bir Türkiye ancak bu yolla tesis edilebilir.
Büyük şair Mehmet Akif’in İstiklal Marşımız için söylediğini biz kurtuluş günümüz için temenni edelim: Allah, Ağrılılara yeni bir kurtuluş günü nasip etmesin. 15 Nisan Kurtuluş Günümüz kutlu olsun.”dedi

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 00:27:20
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 10:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?