5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Batman'ın aracı yapıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde su ile otomobil çalıştırmayı başaran mucitler, yeni projeleri olan 'Batman' aracını 14 Nisan kurtuluş bayramında halka tanıtacaklar.

Doğubayazıt Mucitler ve Bilimsel Araştırmalar Derneği üyesi ve kaporta ustası İsmail İlhan, ünlü film karakteri Batman'ın aracının bir benzerini yaptığını söyledi. Dernek aracılığı ile Doğubayazıt Kaymakamlığı'na müracaat edilerek gerekli izinlerin alındığını belirten İsmail İlhan, 14 Nisan Doğubayazıt kurtuluş bayramı törenlerinde yeni aracını tanıtacaklarını belirtti.

Kurmuş oldukları derneklerine destek verildiği takdirde daha güzel çalışmalara imza atacaklarını belirten Mucit İsmail İlhan "Bir seneden beri bu araçla uğraşıyorum. Sonunda Batman aracına benzer bir araç yaptım. Benzinle çalışan araç saate 150 kilo metre hız yapıyor. İleri zamanlarda araca yangın söndürme özelliğini ekleyeceğiz. Yol bilgisayarı özelliği yakın zamanda eklenecektir. Destek olması durumunda aracı modern teknoloji harikası yapacağım" dedi.

Aralarında kaporta ustası İsmail İlhan'ın da bulunduğu Doğubayazıtlı mucitler, daha önceleri 1 litre su ile 100 kilometre gidebilen araç projelerini maddi destek bulamadıklarından dolayı sona erdirmişlerdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:49:44
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 17:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?