5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Bebeğini yolda kaybetti

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, olumsuz hava şartları nedeniyle yolda erken doğum yapan genç annenin bebeği hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Yukarı Tavla köyünde yaşayan Mercan Batur (21) adlı bayanın doğum sancıları artınca hemen durum İlçe Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle kapalı olan köy yolunu açmak için gündüz saatlerinden beri ekipler çalışırken, köylüler de kendi imkanlarıyla hastayı yolun açıldığı bölgeye kadar getirdiler. Buradan da bir minibüs yardımı ile hastaneye götürülmek istenen Mercan Batur, araçta doğum yaptı.

Doğumun hemen ardından hastaya ambulans ve doktor ulaşırken, Mercan Batur'un bebeği tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Mercan Batur, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Hasta yakınlarının ambulansın geç geldiği iddialarına cevap veren Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Erkan Çelik, "Olay bize saat 18.17'de intikal etti. Bizim mevcut iki ambulansımızdan biri saat 16.10'da Van'a prematüre bir hasta götürmüştü, diğeri ise saat 16.30'da Ağrı Devlet Hastanesi'ne kalp krizi geçiren bir hastayı götürdüğünden dolayı önce özel bir hastaneden ambulans istedik. Ambulanslarının arızalı olduğu bilgisi alınınca da Doğubayazıt Belediye Hastanesi'nden ambulans istedik.

Temin edilen ambulansla birlikte doktor, ebe ve acil tıp teknisyenimizle birlikte ambulansı sevk ettik. Saat 19.27'de sevk ettiğimiz ambulansımız saat 19.35'te hastaya ulaşmıştır. Ekibimiz gerekli müdahaleyi yapmış, ama ne yazık ki bebeği kurtaramamışlardır. Pediatri uzmanımızın saat 19.45'te yaptığı muayenede bebeğin 5 aylık ve yaklaşık bir kilogram doğduğu anlaşılmıştır. Anneye gerekli müdahaleler yapıldı, sağlık durumu da gayet iyidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2012 Cuma 09:09:09
Güncelleme :16 Mart 2012 Cuma 09:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?