8
Mayıs
2024
Çarşamba
AĞRI

Belediye 143 geçici işçiyi çıkardı

Ağrı Belediyesi, kurum bünyesinde çalışan ve geçtiğimiz günlerde vizeleri dolan 143 geçici işçinin çıkışını verdi. 

23 Kasım tarihinde vizeleri dolan ve çıkışları verilen işçiler için Ağrı Belediyesi ile görüşmelere başlayan Genel-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, kararın keyfi olduğunu iddia etti. 

Çıkarılan işçilerin hiçbir gerekçe gösterilmeden iş akitlerinin tek taraflı feshedildiğini öne süren Erincik, "Türkiye'de 4 bine yakın belediye var ve bunlardan hiçbiri vizesi dolduğu için işçisini çıkarmıyor. Ağrı Belediyesi bu işçilerin ayrılmasıyla işleyemez hale gelmiştir. Yapılan yanlışlıktan bir an önce dönülmesini istiyoruz. Aksi takdirde tüm işçiler kanuni yoldan haklarını ararlar" diye konuştu. 

Ağrı Belediye Başkan Vekili Celal Arpacı ise iş akitleri feshedilen 143 geçici işçi için değişik formüller aradıklarını ve bu konuda görüşmelere devam ettiklerini belirtti. 

İşçileri yasa gereği çıkarmak zorunda olduklarını söyleyen Arpacı, "Bu konuda kanuni yollardan ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Bizler de hiçbir işçimizin mağdur olmasını istemeyiz. Bu işçilerin ayrılması Ağrı Belediyesi'ni de sıkıntıya koyacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 16:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin taşdemir IP: 85.105.140.xxx Tarih : 21.12.2006 08:38:37
izmirden metin taşdemir .sayın ağrı belediye başkanı .143 işçiyi işten çıkarmakla ağrı belediyesinide sıkıntıya sokacaktır diye açıklamalarda bulunuyorsunuz.kanun gereyi çıkardık diyorsunuz bu insanları tekrar işe almak yine ağrı belediyesinin yetkileri içersinde .neden 143insan mağdur edildi .ağrı belediyesinin mağdur edilmesi ağrıda yaşayan herkesin mağdur edilmesi anlamına gelmiyormu sayın başkan lütfen bu insanlar sizin bizim insanlarımız.