5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Bir annenin yürek burkan yaşamı

Ağrı'da 4 özürlü çocuğuyla yaşam mücadelesi veren anne, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için adeta kendi yaşamını feda ediyor.


Ağrı'nın Kurtuluş Mahallesi'nde oturan 5 çocuğundan 4'ü kemik hastası olan Şükran Çetin (38) fedakarlığı ile herkesin takdirini topluyor. Çocukları özürlü olduğu için evden çıkamayan her birinin ihtiyacını ayrı, ayrı gören anne Çetin, eşi Tufan Çetin ile birlikte yaşam mücadelesine devam ediyor. 5 yıl boyunca en büyük çocuğu Sezer'i sırtına alarak okula götürüp getiren anne Çetin "Bel fıtığı olduğum için artık çocuklarımı kucağıma alırken zorlanıyorum. Bu yüzden eşim yardımcı oluyor.

Çocukların tuvalet ihtiyacından yemeklerine kadar her şeye biz yardımcı oluyoruz. Haftanın 2 günü ise rehabilitasyon merkezinde eğitimlerine devam ediyorlar" dedi.
Çocuklarının 8 yaşına kadar sağlıklı olduğunu bu yaştan sonra kemik erimesinin başladığını belirten baba Tufan Çetin, bu duruma eşiyle çok üzüldüklerini söyledi. Çocukları özürlü olduğu için evden çıkamadığını eşiyle günün tamamını çocuklarla geçirdiklerini dile getiren Çetin "Çocuklarım günden güne eriyorlar. Evden dışarı çıkamıyoruz. Bu yüzden çalışamıyorum. Gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz" dedi.


Anneler Günü nedeni ile annelerinin ellerini öpmeye gidemeyen çocuklar annelerini yanlarına çağırarak elini öptüler. Maddi imkanları olmadığından annelerine yıllardır hediye almadığını ifade eden Sezer Çetin (17) sağlıklı olmayı çok istediğini söyledi. Diğer çocuklar gibi koşmayı ve annesine sarılmayı çok istediğini belirten Sezer, "Keşke bu anneler gününde sağlıklı olup anneme hediye alsaydım. En büyük isteğim anneme sarılarak elini öpmekti bunu bile yapamıyorum ve çok üzülüyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 11:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.232.243.xxx Tarih : 10.05.2009 17:30:08

İşte bakıma ve bakmaya muhtaç insan. Hem fon hemde valilik bu durumdakilerine  destek vermeli. Durumu iyi olan insanlara yardım ve yeşilkart dağıtacağınıza bu tür insanlara verin.