4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Boşalan köyler dolmaya başladı

Ağrı'da yaz ayının gelmesi ile birlikte göçerler yaylalara çıkmaya başlarken terör olaylarından dolayı boşalan köyler de yeniden dolmaya başladı.

Ağrı ve Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan 2 bin 250 metre yüksekliğindeki Sinek yaylası bölgesinde bulunan Mecit Yıldırım mezrası, havaların ısınması ile birlikte göçerlerle doldu. Her yıl baharın gelmesi ile birlikte yaylalara çıkarak hayvanlarını otlatan ve yaz ayı süresince burada yaşayan köylüler, kış aylarının yaklaşması ile şehir merkezine dönüyorlar.

Köye dönüş yasasından yararlanarak yaylalarına çıktıklarını ifade eden yaylacı Sıdık Yıldırım "1996 yılından beri göçebe hayatı yaşıyoruz. Terör nedeniyle köylerimizi boşaltmak zorunda kaldık. Köyü boşaltırken evlerimiz sahipsiz kaldı ve bu süre içinde yıkıldı. Ev yapımında kullandığımız ağaçlarımız bile kalmamış. Şu anda çadırlarda yaşıyoruz. Dört aya kadar havalar soğuyunca şehre tekrardan göç etmek zorunda kalıyoruz. Birçok köylü şehirde kiralık evlerde kalıyor. Köye Dönüş Yasası kapsamında evlerimizin yapılması için Ağrı Valiliği'ne müracaatta bulunduk" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet dönder IP: 88.250.75.xxx Tarih : 3.12.2008 10:24:01

her ilde köye dönüş pırojesi sunucladı niye hep ağrı geri kalıyor