5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Bozuk yollar için imza kampanyası

Ağrı'nın Patnos ilçesinin çevresindeki tahrip olan karayollarının onarımı talebi ile başlatılan kampanya sonucu toplanan 9 bin imza, Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığına ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere İlçe Kaymakamlığı'na teslim edildi.


Ağrı-Patnos ve Erciş-Patnos karayolu, ağır geçen kış şartları sonrası adeta köstebek yuvasına döndü. Yoldaki çukurlar trafikte seyreden araçlar için tehlike saçarken, sürücüler araçlarının zarar görmemesi için çukurlardan kaçarken bazen şerit ihlali yapmak zorunda kalıyor. Bunun da kimi zaman kazalara neden olabildiğini, çukurların araçlara geçit vermediğini dile getiren sürücüler, yetkililerin bu konuda acil çözüm bulmasını istiyorlar. Sürücüler, maddi hasarlar yanında zaman zaman kazaların da yaşandığı karayolunda, Ağrı-Patnos arasındaki 1 saatlik yolun bazen 2 saate çıktığını dile getirdi.


Patnos Dedeli Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) Müdürü Adil Yıldırım öncülüğünde başlatılan ve Patnos Kaymakamlığı'nın da desteklediği bozulmuş yolların yapımı için imza kampanyasına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Ellerindeki kağıtlarla kurumları ve ilçe esnafını tek tek gezen YİBO öğrencileri kampanyaya destek istedi. Van'ın Erciş ilçesi ile Ağrı arasındaki karayolu bölümlerinin duble yol yapılması için başlatılan imza kampanyasında ölümlü trafik kazalarına karşı yollarda acil çözüm bulunmasını isteniyor. Kampanya için okulda komisyon kuran YİBO Müdürü Adil yıldırım, CD'ye çekilmiş yol görüntüleri ile toplanan imzalarları gerekli yerlere gönderilmek üzere Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hikmetullah Yiğit'e teslim etti.


Dedeli YİBO Müdürü Adil Yıldırım, başlattıkları imza kampanyasına yoğun ilgi gösterilmesinin durumun ne kadar vahim olduğunu açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti. Yıldırım, amaçlarının sözkonusu karayollarının tek şeritten kurtulup duble yola kavuşması olduğunu belirterek, aşırı eğim ve bozukluktan kaynaklanan yolların trafik kazalarına davetiye çıkardığını ifade ederek, bu yollarda artık ölümlü kazaların son bulmasını istedi.


Öte yandan geçtiğimiz geçtiğimiz mayıs ayında bir grup vatandaş, bozulan yola dikkat çekmek için Ağrı-Patnos karayolunda oluşan çukurlara çiçek ekerek tepkilerini dile getirmişti. Konuyla ilgili basında yer alan 'Bozuk yolu protesto için çukurlara çiçek diktiler' başlıklı haberin ardından Ağrı milletvekilleri söz konusu yolların yapılacağını açıklamasında bulunmuştu. Ancak aradan geçen zamana rağmen yollarda oluşan çukurlara sadece yama yapıldığı bildirildi

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?