5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Buz üzerinde ölümle dans

BUZ ÜZERİNDE ÖLÜMLE DANS

Ağrı'da Murat Nehri'nin kıyısını kaplayan buzları üzerinde adeta halay çekerek kıran ve daha sonra suya girip balık avlamaya çalışan 4 arkadaşın zorlu mücadeleleri, görenlerin nefeslerini kesiyor.

Sabah saatlerinde Murat Nehri'nin kıyısına gelen Murat Kaya, Metin Yavuz, Mehmet Karademir ve Veysel Gücüm, halay çekerek nehir kıyısını kaplayan buzları kırıyor. Buzlar kırıldıkça sürekli nehre düşen balıkçılar, korkusuzca mücadelelerine devam ediyor. İlginç görüntüleri ile oyun oynadıkları zannedilen balıkçılar, su içerisindeki zorlu mücadeleleri ile görenleri hayrete düşürüyor. Şambrel desteği ile derin olan Murat Nehri'nde attıkları ağları açan balıkçılar, eksi 40 dereceyi bulan soğuklarda bile suya giriyor. Suyun içinde birbirleriyle sürekli yardımlaşan balıkçılar, ağların toplanması ile büyük sevinç yaşıyor.

Her gün sabah 05.00'te uyanarak Murat Nehri'ne geldiklerini vurgulayan Metin Yavuz, buzları kırdıktan sonra ağları açtıklarını ifade etti. Suyun çok soğuk olduğu günlerde zor anlar yaşadıklarını dile getiren Yavuz, "Her an ölümle karşı karşıyayız. Zaman zaman çok büyük tehlikeler atlatıyoruz. Ancak yapacağımız başka bir iş yok. Yakaladığımız balıkları Ağrı'ya getirerek satıyoruz" dedi.

Günde yaklaşık 100 kilogram balık yakalayarak kilosunu 1-2 lira arasında sattıklarını belirten Nurettin Kaya, yaklaşık 20 yıldır bu şekilde balık avladıklarını kaydederek, "Zor şartlarda çalışmaya devam ediyoruz. Bazen eksi 40 dereceyi bulan havada bile suya girmek zorunda kalıyoruz. Hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz ve her gün buraya gelmek zorundayız" şeklinde konuştu.

BUZ ÜZERİNDE ÖLÜMLE DANS
BUZ ÜZERİNDE ÖLÜMLE DANS
BUZ ÜZERİNDE ÖLÜMLE DANS
BUZ ÜZERİNDE ÖLÜMLE DANS
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 11:37:00
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 13:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?