4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Çalışma yeniden başladı

Eleşkirt ilçesinde yol genişletme çalışması sırasında bir bölümü sökülen üst geçidin iniş merdivenleri karayolları ekiplerince yapılmaya başlandı.

Erzurum-Ağrı karayolunun Esentepe Mahallesi mevkisinde yolda genişletme çalışması nedeniyle bir bölümü sökülen üst geçitte yaklaşık 2,5 ay önce çalışma başlatıldı. Karayolları ekipleri iş makineleriyle üst geçidin olduğu bölgeye gelerek çalışmaları hızlandırdı.

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında inşaatı tamamlanan üst geçidin bulunduğu bölgede kavşak düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Bu sırada üst geçidin uzatılması gerektiğini ifade eden Altıok, şunları kaydetti:

"Bu nedenle mevcut üst geçidin merdivenlerinin bir bölümünü söktük. Uzatmak için hazırlıkları yaptık, ayak betonlarını döktük. Ancak üst geçidin yanından geçen enerji nakil hattının yerinin değiştirilmesi gerekiyordu. İki ay boyunca bu nedenle bekledik. Bunun üzerine de kış mevsiminden kaynaklanan olumsuz hava koşulları üst geçidin tamamlanmasını engelledi. Şu anda hava müsait olduğu için çalışmalara başladık. En kısa sürede üst geçidi tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız. Üst geçidi yayalara kapatırken kullanımlarını da engelleyecek tedbirleri aldık."

Eleşkirt ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce yapımı tamamlanan üst geçit, yolun dar olması ve ulaşımda aksamalar meydana geldiği için 2.5 ay önce karayolları ekiplerince bir bölümü sökülmüş, yolda genişletme çalışması yapılmıştı. Bölgede bulunan TEDAŞ'a ait elektrik direği de engel teşkil ettiği için üst geçidin sökülen kısmı karayolları ekiplerince yapılamamıştı.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe 11:18:45
Güncelleme :31 Ocak 2013 Perşembe 11:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?