4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Cenazede de olaylar çıktı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde önceki gün çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Özkan bugün toprağa verilirken, cenaze töreni sonrası olaylar çıktı. 

Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Ahmet Özkan'ın cenazesi, dün gece ilçe merkezine getirildi. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren polis tarafından ilçe genelinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, esnaf da kepenklerini açmadı. 

Ahmet Özkan'ın cenazesi, Doğubayazıt Belediyesi aracı ile saat 10.00 sularında baba evinden alınarak Doğubayazıt DTP İlçe Başkanlığı binası önüne getirildi. Burada toplanan binlerce kişi, saygı duruşunda bulunarak çeşitli sloganlar attı. 

Daha sonra cenaze, Büyük Ağrı Caddesi üzerinden Şehir Mezarlığı'na getirilerek defnedildi. Cenaze merasimine DTP Van milletvekili Fatma Kurtalan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, DTP İlçe Başkanı Ali Söğüt ve yöneticileri katıldı. 

Şehir mezarlığından dönen topluluktan bazı gruplar, Meryem Ana ve Mustafa Alpdoğan Caddesi'nde barikat kuran polise taş attı. Burada bulunan dershanenin camları atılan taşlar sonucu kırıldı. Meryem Ana Caddesi'nde ise bazı grupların taş atmalarına karşılık polis gaz bombası kullandı. 

Taş atanları DTP ilçe yöneticileri engellemeye çalıştı. DTP ilçe binası önüne gelen topluluktan bazı gruplar, İsmail Beşikçi Caddesi'nde barikat kuran polisi ve CHP ilçe binasını taşladı. Doğubayazıt Emniyet Müdürü Aydın Develi'nin olağanüstü gayret ve çabaları sonucu olaylar büyümeden önlendi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:09:37
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 16:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?