4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Cenazeler İran'a gidiyor

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde dün akşam meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ermeni asıllı İranlı turistlerin kimlikleri belirlenirken, cenazelerin akşam saatlerinde sınır kapısından İran yetkililerine teslim edileceği belirtildi. 

Kaza ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Doğubayazıt İlçe Kaymakam Vekili Ali Arıkan, kazanın 19.00 sıralarında Çaldıran-Doğubayazıt karayolunda meydana geldiğini belirtti. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısının ise daha önce açıkladıkları gibi 18 değil, yapılan kimlik tespitinin ardından 16 olduğunun kesinlik kazandığını, kazada 32 kişinin de yaralandığını söyleyen Kaymakam Vekili Ali Arıkan, yaralılardan 12 kişinin ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, geri kalan 20 kişinin ise Iğdır, Van ve Doğubayazıt'taki hastanelerde tedavi altında tutulduğunu söyledi. 

Kazanın aşırı hız, dikkatsizlik ve etkili olan yağmur ile birlikte kaygan zeminden kaynaklandığını açıklayan Arıkan, kazada hayatını kaybeden 16 İran vatandaşının cenazesi ile bir otelde misafir edilen 12 İranlı kazazede ve aynı konvoyda bulunan diğer otobüsteki yolculardan isteyenleri, iftardan sonra Gürbulak Sınır Kapısı'na götürerek İranlı yetkililere teslim edeceklerini söyledi.

Öte yandan kaza anını anlatan İranlı turistlerin yaşadıkları korku gözlerinden okunuyordu. Türkiye'ye Van, Ağrı ve Kars illerini kapsayan bir haftalık tur için geldiklerini anlatan İranlı turistler, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı, Kars Hani harabelerini gezdikten sonra Van'da bulunan Akdamar Anıt Müzesi ile birçok kiliseyi ziyaret ettiklerini ifade etti. Gezinin çok güzel geçtiğini belirten Ermeni asıllı İranlı turistler, "Her şey çok güzel gidiyordu. Doğubayazıt - Çaldıran
ilçeleri arasına geldiğimizde etkili olan yağmurdan dolayı aracımız aniden yoldan çıkarak takla attı. 
Bir çok arkadaşımız yaralandı ve öldü. Daha sonra Türk tercümanlarımızın telefon açması üzerine olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırdık" dedi.
Bu arada, kazada hayatını kaybeden İranlı turistlerin isimlerinin; "Sılvana Gharedaghı, Kelara Gıragrsıan, Sera Haykonıan, Avamous Barseghıan, Roza Eyvazmeghrdıchıantabrızı, Almas Movses Moghadam, Gariana Hartoonian, Mısak Babayans, Vigen Der Ghazarıan Melhamı, Armik Eslampanah, Hılda Markarıan, Sousanbar Hovsepıan, Margrıt Asatoorıan, Ferhang Shahbazı, Anoushık Bounyadıan ve Shasanam Kaloosian" olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 16:50:53
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 17:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?