4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Çetin ilköğretim okulu temeli attı

İş adamı Halis Özdemir tarafından köyüne yapılacak okulun temeli atıldı. Ağrı’nın Hamur İlçesine bağlı Aşağıkarabal köyüne hayırsever iş adamı Halis Özdemir tarafından yaptırılan 12 derslikli İlköğretim Okulunun temel atma töreni Ağrı Valisi Mehmet Çetin’in katılımıyla yapıldı.

Aşağı Karabal Köyünde yapılan temel atma törenine Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Eleşkirt Kaymakamı Hamur Kaymakam Vekili Mustafa Koç , Hamur Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Öksüz,, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak Kamu kurum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup istiklal marşının okunmasıyla başlanılan temel atma töreninde Aşağıkarabal köyü İlköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Adem Bertam yeni bir okula kavuşacaklarının sevincini bir konuşma yaparak dile getirdi. Yine öğrenciler tarafından şiirler okundu . 2. Sınıf Öğrencisi Hanife Orak ‘ın İstiklal Marşının 10 kıtasını ezber okuması izleyicilerin takdirini kazandı.

Hayırsever İş adamı Halis Özdemir yaptığı konuşmada 23 yıl önce ayrıldığı köyüne tekrar gelerek burada bir okul yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. 

Törende ikinci konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, “Eğitim gönüllülerinin yüreklerinden yüreğimize inşa ettiği eğitim köprülerinden bir tanesinin daha açılışında sizlerle karşı karşıya olmanın mutluluğunu, birlikte yaşıyoruz. Eğitilmemiş toplumlar, uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta duramazlar. Okul, bizi eğitmek, bizi uygar yapmak ve yetiştirmek için vardır. Okul uygarlığın geliştiği yerdir.“İlk ilham ana baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden vicdanından eğitiminden alınır.” Diyen Ulu Önder Atatürk’ü eğitim alanında yaptığı yenilikleri ilham alan siz eğitim gönüllüleri hayata geçirdiğiniz eğitim politikalarıyla ve Eğitime % 100 Destek çalışmalarınızla bu güzelliklere ön ayak oldunuz. Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımızın başlatmış oldukları bu kampanya bütün yurtta bir çığ gibi büyümüş olup ilimizde bu güzellikten nasibini en güzel şekilde almıştır.2002 yılında ilimizde derslik sayımız 2.373 iken 2008 yılında bu sayı 3.361’e ulaşmıştır. Bu dönemde yapılan 988 dersliğin 412 tanesi Eğitime % 100 Destek Kampanyası çerçevesinde yapılmıştır. 750 öğrenci kapasiteli 5 adet pansiyon faaliyete geçmiş olup, 500 kapasiteli 1 öğrenci pansiyonu da yakın zamanda hizmete girecektir. Değerli iş adamımız Halis Özdemir’in yaptırdığı 8 derslikli bu okulumuzda önümüzdeki sene faaliyete geçecektir.
Eğitime %’de 100 Destek Kampanyası çerçevesinde bize destek olan kıymetli iş adamımız Halis Özdemir Bey’e teşekkür ediyorum.^İlimize yapılan bu yatırımlar, eğitim alanındaki sıkıntımızı büyük ölçüde rahatlatmasına rağmen hala derslik ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu vesile ile yardımsever işadamlarımızı eğitim alanında yatırım yapmaya davet ediyorum.” dedi. 

Temel atma töreninde son konuşmayı yapan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların en iyi ortamlarda çağın gerektirdiği teknolojik ders araç gereçleriyle eğitim görmesi bakımından fiziki ortamların önemine işaret ederek Ağrı İlinde duyulan bu tür okulların yapımında hayırsever iş adamlarımızın katkılarının oldukça önemli olduğunu ifade etti. Vali Çetin, Ağrı lı Hayırsever İş adamlarının okul yapım konusundaki duyarlıklarından son derece memnun kaldığını ve il merkezi ve ilçelerde okul yaptıran iş adamlarının isimlerini tek tek sayarak kendilerine teşekkür etti. Ağrı da ideal bir eğitim ve öğretim seviyesini yakalamak için daha çok okul ve dersliklere ihtiyaç bulunduğunu bu ihtiyaçların“Eğitime Yapılan her kuruş yardımın ülkenin geleceğine katkı olduğu bilincinde olan yine hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacağına emin olduğunu belirtti. Çetin “ Vali olarak Ağrı ‘da göreve başladığımda okul yapımı konusunda ilk imzaladığım protokol İş Adamı Halis Özdemir’in kendi köyüne yaptıracağı şu anda temelini attığımız İlköğretim okulu olduğunu bu vesile ile Aşağı Karabal köyünün unutmayacağım dedi. Törende bulunan İş adamı Halis Özdemir in babasına da ayrıca teşekkür ederek iyi bir evlat yetiştirmişsiniz dedi.

Törenin ardından Aşağı Karabal Köyü Muhtarı Hasan Doğruer tarafından evinin önünde kurmuş olduğu çadırda ikram edilen yemeğin ardından Vali Mehmet Çetinve törene katılanlar köyden ayrıldı.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 23:58:07
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 11:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?