4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Çetin'in "Yabancı kahraman" tepkisi

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, açılışını yaptığı anaokulundaki perdeler üzerinde yabancı çizgi film kahramanlarının resimlerini görünce yöneticilere tepki gösterdi.

Vali yardımcıları ve okul yetkililerini yanına çağıran Çetin, Türk kahramanlarının tüm okullarda çizgi filmlerle tanıtılması talimatını verdi.


Açılışını yapmak için geldiği Piyade Onbaşı Bülent Avşin Anaokulu'nda davullu zurnalı törenle karşılanan Vali Mehmet Çetin, oynanan oyunlar sırasında tempo tutarak çocuklarla sohbet etti. Program gereği yapılan konuşmalar ve okunan şiirleri dinleyen Vali Çetin, sürekli kurdeleleri kendisinin kestiğini, bu defa değişiklik yapacağını belirterek açılış kurdelesini törene katılan bir dernek yöneticisi ve bir öğretmene kestirdi.


Okulu gezdiği sırada camlardaki perdelere dikkat eden Vali Çetin, yabancı çizgi film kahramanlarının resimlerini görünce okul yetkilileri ve vali yardımcılarını yanına çağırdı. Eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin televizyondan ve başka yerlerden etkilenerek yabancı kahramanları tanıdıklarını dile getiren Vali Çetin, "Aslında çizgi filmlerdeki o kahramanlar gerçek kahramanlar değil ama sorduğunuz zaman bir bakıyorsunuz Atatürk'ten önce, onun dışındaki Türk kahramanlarından önce Amerika'dan Avrupa'dan kahraman diye birtakım isimleri söylüyorlar.

Oysa şimdi Milli Eğitim Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın onayladığı bir set var. Türk kahramanları çizgi filmlerle anlatılıyor. Orada, Çanakkale'den, Kurtuluş Mücadelesi'nden günümüze, spordan, savaştan, barıştan birçok ismi unutulmaya yüz tutmuş Türk kahramanları çizgi filmlerde çocuklara anlatılıyor. Bunun anlatılması gerekiyor" dedi.


Vali yardımcılarına tüm anaokullarına bu setten verilmesi talimatını veren Ağrı Valisi Mehmet Çetin, yine ilçe kaymakamlarının da bu setlerden almasını istedi. Anaokulu öğretmen ve yöneticilerine bu setlerin vakit kaybetmeden öğretilmesini isteyen Çetin, "O setten okulunuza hediye gönderiyorum. Bu çocuklar daha eğitim çağında değiller ama şimdiden bunları öğretmek lazım. Çocuklara anlatın. Amerika'nın Avrupa'nın kahramanlarını tanıyacaklarına, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere önce biz kendi atalarımızı bir tanıyalım. Bunları öğretin, gelip çocuklara soracağım" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 13:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?