5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Çiftçilere koç dağıtıldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Demirtepe köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından 50 adet koç dağıtıldı.

Demirtepe köyünde çiftçilikle uğraşan köylüler, 2010 yılında Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurarken, 2011 yılında ise hazırladığı yatırım programı teklifini bakanlığa sundu.

Teklif bakanlıkça kabul edildikten kısa süre sonra kooperatife aktarılan 579 bin TL ile alınan 50 adet morkaraman ırkı koç geri dönüşümlü olarak köylüye dağıtıldı. Bu uygulama çerçevesinde 2 bin 500 koyun dağıttıklarını ifade eden Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Zeren, bu yardımların devam edeceğini vurguladı.

Bu uygulama ile hayvan ırkını koruduklarını kaydeden Zeren, “Çiftçilerimizin bakanlığımıza sunduğu teklif neticesinde, çıkarılan ödenek dahilinde köylülerimize 50 adet morkaraman ırkı koç geri dönüşümlü olarak dağıttık. Köylülerimizin 7 yıla kadar süreleri var, bu süre içerisinde dağıtılan hayvanların üremelerinden, onlardan alacakları süt ve yapacakları yoğurtları satıp yine devlete geri verecek. Ben çiftçimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Koç dağıtımının ardından köylülerle uzun süre sohbet eden Zeren, daha sonra köyden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2012 Çarşamba 18:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?