5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Çiftçilere uyarı!

Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Zeren, çiftçilerin ''Brusella'' aşısı yapmaları gerektiğini söyleyerek tüm çiftçileri duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Bölgede 10 Nisan tarihinden itibaren ‘Brusella Aşı Kampanyası’ başlatıldığını ifade eden Yılmaz Zeren, bu kampanyanın 15 Haziran’a kadar devam edeceğini söyledi.

Bulaşıcı hastalıklara karşı mutlaka aşı yapılması gerektiğini kaydeden Zeren, “'İlimizde özellikle peynirin taze süt ile yapılması Brusella hastalığının ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu hastalık hayvanlardan insanlara bulaşıyor. Hastalığa karşı insan sağlığını korumanın en temel prensibi hayvan sağlığından geçmektedir. İlimizde peynirin çiğ sütten yapılması ve sütün taze tüketilmesi sebebi ile Brusella hastalığı ortaya çıkıyor. Brusella hastalığına yakalanmış bir hayvandan alınan sütten dolayı bu hastalık insanlara da bulaşmaktadır. Bu hastalıkla mücadelenin temel prensibi, hayvanların aşılanması gerekiyor. Bu aşı kampanyası döneminde veteriner hekimlerimiz köylere gittiğinde özellikle köy muhtarlarının onlara gerekli kolaylığı göstermeleri gerekir'' dedi.

Kampanya süresince tüm köylerin gezileceğini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Zeren, “Çiftçilerimiz hayvanlarını Brusella hastalığına karşı muhakkak aşılattırmaları gerekiyor. Aksi taktirde bizim bu hastalıkla mücadelemiz eksik kalacaktır. Yetiştiricilerimizden istediğimiz bu aşıyı kesinlikle yapmaları, çünkü Brusella hastalığı ciddi bir hastalıktır” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2012 Perşembe 14:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer dönmez IP: 31.44.202.xxx Tarih : 15.04.2012 23:08:03

Sayın Müdürüm siz bu il için gerçekten büyük bir şanssınız sizin bilgileriniz ışığında daha iyi bir hayvancılık ve daha iyi bir süt ve süt ürünü tüketimi bilinçli şekilde olacak başarılarınızın devamını diler saygılar sunarım.