5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Çöplükteki kömür harçlık oldu

Ağrı'da çocuklar, çöplüklerden tam yanmamış kömürleri toplayıp bakkal, manav, kahvehane gibi yerlere satarak harçlıklarını çıkarıyor.

Her sabah dondurucu soğuğa rağmen kamu binaları ile apartman önündeki çöplüklerde bulunan kalorifer kazanı ve soba küllerini kontrol eden çocuklar, buldukları az yanmış kömürleri satarak harçlıklarını çıkarıyor.

Kömür toplayan çocuklardan 13 yaşındaki Ramazan Turgut , "5 kardeşim okula gidiyor. Babam yazın inşaatlarda çalışıyordu fakat bu yıl iş bulamadığı için sıkıntılı günler geçiriyoruz. 5. sınıfı bitirdikten sonra okulu bırakıp evin geçimini sağlamak için çöplükten kömür toplamaya başladım. Ben de arkadaşlarım gibi okula gitmek istiyorum ama evin ağabeyi olduğum için mecburen çalışıyorum. Topladığım kömürleri satarak bu sıkıntıyı hafifletmeye çalışıyorum. Günde 10 milyona yakın para kazanıyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep kırboğa IP: 88.248.90.xxx Tarih : 4.01.2009 12:57:12

bende ağrılıyım bunda 8 yıl önce bende ağrıda aynı bu işi yapıyordum yanı kömür toplayıp satıyordum çoğu zamanda yanmış kömür topliyordum kazandığım parayla evin ihtiyacını karşılıyordum ama şimdi tekirdağda yaşiyan itibar sahibi bir iş adamıyım.neolursunuz bu çocuklarımıza sahip çıkalım.