5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Coşkun göreve başladı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Polis Başmüfettişi Bayram Coşkun yeni görevine başladı.

Sabah saatlerinde Ağrı Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Bayram Coşkun’u tören mangası karşıladı. Tören mangasını selamlayan Coşkun, kendisini bekleyen birim amirleri ve basın mensuplarını tokalaşarak tanıştı Tören sonrası makamına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayram Coşkun, bölgeye yabancı biri olmadığını söyledi.

Ağrı’ya hizmet için var gücü ile çalışacağını ifade eden Coşkun “Ben bölge insanıyım, Erzurum doğumluyum. Doğunun soğuğunu, buzunu, tozunu iyi bilirim. Ağrı benim için çok özel bir kent. Burayı kendi memleketim gibi görüyorum. Umuyoruz ki şu son dönemde bölgemiz de yaşanan terör musibetinde ülkemizin kurtarma aşamasında da bir görevin parçası da biz olur ve bu gurur tablosunda bizle de yerimizi alırız. Ağrı vilayeti sanayi olarak kalkınmış değil. Güvenlik hizmeti güvenlik kaygısı çok önemli ekonomik sosyal yaşamın en önemli unsuru da güvenlik. Eğer güvenlik olmazsa insanlar kaygılanır, güvenlik olmazsa insanlar göç eder, insanlar yatırım yapamaz. Bu anlayış içerisinde güvenlik hizmetini en üst düzeye taşıyan hizmet çıtasını en yükseklere taşıyarak bölge insanına bu imajı, bu felsefeyi, bu güveni verirsek vazifemizin büyük bir kısmını yapmış olacağız” dedi.

İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Ağrı’da emniyetin ana görevlerinin yanı sıra başka görevleri de üstleneceklerini dile getiren Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Coşkun, bütün kurumlarla işbirliği yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

İldeki işsizlik sorununun ancak işbirliği ile çözülebileceğine inandığını kaydeden Coşkun “En önemli görevlerimizden bir tanesi de işsizliği ülkemizde engellemektir. Bölgemizde 18 yaş altı işsiz çocuklarımız çok var elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağız. Tabi kurumsal manada polisin yapacağı ekonomik imkânlar sınırlı olduğu için Ağrı’daki diğer kurumlarla bağlantılı olarak kurumları teşvik edip, işsizlik konusunu çözmeye çalışacağız. Terör belasının olmasının bir diğer sebebi ise sorumsuz ve eğitimsiz insanların ve çaresiz insanların bir şekilde eğitime yönlendirerek terör olayına bir nebzede olsun engellemiş oluruz” şeklinde konuştu.

Coşkun daha sonra tebrik ziyaretlerini kabul etmeye başladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2012 Çarşamba 12:54:30
Güncelleme :26 Eylül 2012 Çarşamba 12:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?