7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları...

Ağrı'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.
 
Sabah saatlerinde Erzurum Caddesi üzerinde başlayan törenlerde, havanın bulutlu ve soğuk olması nedeniyle öğrenciler zor anlar yaşadı. Şiirlerin okunduğu ve konuşmaların yapıldığı törenleri Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, Ağrı 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Akdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.
 
Doğubayazıt İlçesi'nde ise Rıfkı Başkaya Caddesi üzerinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı töreni, Doğubayazıt Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan'ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenlerde bir konuşma yapan Doğubayazıt Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, yıllardan beri iç ve dış mihrakların Cumhuriyet'i bölmeye çalıştıklarını ve buna hiç kimsenin gücünün yetmediğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok büyük bir ulus olduğunu belirten Demircioğlu, "Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece, ne bir karış toprağımızı almaya ne de ülke bütünlüğümüzü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet'i kanımızın son damlasına kadar koruyacağız" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından şiir ve folklor gösterileriyle kutlamalar devam etti. Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, kutlamalar geçit töreniyle son buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2006 Pazar 18:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşegül keşkekoğlu IP: 88.229.31.xxx Tarih : 27.09.2007 17:03:25

bence bura birazdaha çok bilgili olabilir daha çok sevilen ve ögreten bir sayfa olurdu