5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Cumhuriyet'e coşkulu kutlama

AĞRI'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ağrı'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sabah saatlerinde Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, daha sonra Erzurum Caddesi üzerinde devam etti.

Halk oyunları gösterilerinin ardından öğrencilere ve halka seslenen Vali Mehmet Çetin, Cumhuriyetin yaşanan güçlüklere rağmen nasıl kurulduğunu anlattı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını dile getiren Vali Çetin, "Bizler bu vatanın evlatları olarak kanımızın son damlasına kadar Cumhuriyeti koruyacağız. Atalarımızın bizlere emanetinin bilincindeyiz" dedi.

Tören sırasında yapılan atletizm müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, tören alanının hemen yan tarafında inşaatta çalışan işçiler ilgi odağı oldular. Tören devam ederken, işlerini yapmaya devam eden inşaat işçileri bir yandan da töreni izlediler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçit töreni ile son buldu.

Törene, Vali Mehmet Çetin'in yanı sıra 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Arslan ile kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

AĞRI'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
AĞRI'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
AĞRI'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:13:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 15:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?