2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Davalık caddeye duvar örüldü

AĞRI'DA DAVALIK OLAN CADDENİN ORTASINA DUVAR ÖRÜLDÜ

Ağrı'da 30 yıldır yol olarak kullanılan ve davalık olan caddenin ortasına belediye duvar örüyor. Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, konuyu Yargıtay'a taşıdıklarını söyledi.

Ağrı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2 yıldır devam eden davanın sonuçlanması ile Dr. Yaşar Eryılmaz Caddesi'nde hareketli günler yaşanmaya başladı. Dava sonucunda kazanılan 1 milyon 200 bin lira parayı fazla bulan Ağrı Belediyesi, konuyu Yargıtay'a taşırken, caddede iş yerleri bulunan esnaf ise belediyeye destek verdi. Dava sonunda Ağrı Belediyesi yolu daraltırken, Yargıtay'dan gelecek sonucu beklemeye başladı.

Dava sonucunda uzlaşmak istediklerini ancak dava sahibinin yüksek meblağlarla buna yanaşmadığını belirten Başkan Arslan, "Bu dava Ağrı Belediyesi'ne şu anda yaklaşık 1,5 trilyon külfet getiriyor. Mevcut o bölgedeki rayiş bedellerinin ve emsal bedellerinin çok üzerinde olduğu için ilgililerle uzlaşmaya çalıştık. Olmayınca bu konuyu Yargıtay'a taşıdık. Yargı süreci devam etmektedir. Bu yol 30 yıldan fazla kullanılıyor. Kamu yararına olduğu için biz bu yolun yine kamu yararına fiyatlandırılmasını bekliyorduk. Tam aksine çok ciddi bir külfetle karşı karşıyayız" dedi.

"2 MİLYON LİRAYA HİZMET EDERİZ"

Yargıtay sonucunun olumsuz olması halinde yasal faizi ile birlikte bu yolun kendilerine 2 milyon lirayı bulacağını dile getiren Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, 25 milyon lira borcu bulunan bir belediyenin bu parayı vermesinin çok zor olduğunu söyledi. Ağrı Belediyesi İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün yıllık yatırım bütçesinin 2 milyon lira olduğunu vurgulayan Arslan, "Bu davanın yasal faizleri ile birlikte 2 milyon TL'yi bulacağını düşünüyoruz. Biz halkımıza güzel bir Ağrı vaadinde bulunduk. Bu parayı

dava sahibine ödersek hizmet edemez duruma geliriz. Bu sene 200 bin metrekare yol yaptık, yine istenen bu rakama ulaşmadı. Biz bu yolu kanunun bize verdiği yetki çerçevesinde daraltmasına gittik. Meclisimizin daha önceden verdiği karar doğrultusunda vatandaşımızı mağdur etmemek için yol bıraktık. Vatandaşımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Dava sahibi insanlarımızın vicdan sahibi olmalarını bekliyoruz. Ağrı halkının ve Ağrı çocuklarının geleceğine olan bu ipoteğin kaldırılması gerekiyordu. Civarda satılan

emsalleri belli olan arsalara uygun olan bir fiyat bekliyorduk. Ama onlar acımasız bir şekilde istedikleri fiyatı koparmak için tüm yollara başvurdu. Yargıtay'ın vereceği sonucu bekliyoruz. Bu davanın Ağrı halkının geleceği için olumlu sonuçlanacağına inanıyorum" dedi.

Uzun süre iş yeri sahipleri ile görüşen Başkan Arslan, esnafı kapı önüne kadar yolcu etti.

AĞRI'DA DAVALIK OLAN CADDENİN ORTASINA DUVAR ÖRÜLDÜ
AĞRI'DA DAVALIK OLAN CADDENİN ORTASINA DUVAR ÖRÜLDÜ
AĞRI'DA DAVALIK OLAN CADDENİN ORTASINA DUVAR ÖRÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 12:32:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 12:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?