4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Dekan atanması Ağrı'da sevinç yarattı

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 28 üniversitedeki çeşitli fakültelere dekan atandığı bildirildi. Açıklamaya göre İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanlığına Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut atandı. 

1968 Erzurum/Tekman Taşkesen doğumlu olan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, ilk dört yılını doğduğu köyde okuduğu İlkokulu Erzurum’da bitirdi. 1985 yılında Erzurum Atatürk Lisesi’nden, 1989’da Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun olan Taşkesen, 1990’da araştırma görevlisi, 1997’de yardımcı doçent, 2000’de doçent ve Ocak 2006’da Atom ve molekül Fiziği Anabilim Dalında profesör oldu.

X-ışını Spektroskopisi, Atom moleküllerin Kuantum Mekaniksel Hesaplamaları ile Monte Carlo Simülasyon Tekniği konularında bugüne kadar 50’den fazla SCI kapsamındaki dergilerde bilimsel makalesi, yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarda sunulmuş 30 civarında bildirisi mevcut olan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, SCI kapsamındaki 50 civarındaki makalesi TÜBİTAK Teşvik Primi almıştır ve makalelerine 300’den fazla atıf yapılmıştır.

Prof. Dr. Karabulut’un Prof. Dr. Gökhan Budak ile Kuantum Fiziği I ve Kuantum Fiziği II adlı iki kitabı yayınlanmıştır. Beş BAP projesinde araştırmacı olarak çalışmıştır ve başarıyla bitirilmiştir. Devam etmekte olan bir BAP projesinde proje yürütücüsü ve bir TÜBİTAK projesinde araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca birkaç ulusal sempozyumda Düzenleme Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Bugüne kadar lisans düzeyinde Fizik I (Mekanik), Fizik II (Elektrik ve Manyetizma), Titreşim ve Dalgalar, Kuantum Fiziği Bilgisayar Programlama I-II, Bilgisayar, Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği derslerini; Lisansüstü düzeyde Çok Parçacıklı Sistemlerin Kuantum Mekaniği, İleri Kuantum Fiziği I, II, Nanofizik ve Nanoteknoloji derslerini okutmuştur. Yöneticiliğinde bir yüksek lisans ve bir doktor a tezi bitirtilmiş, 2 doktora öğrencisi de tez aşamasında devam etmektedirler.

Halen Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesi dekanı olan Abdulhalik Karabulut, 2000 yılında en fazla yurt dışı yayın bazında ilk olarak verilen Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Fen Bilimleri Ödülü (ikincilik) sahibi olup evli 2 erkek, bir kız çocuğu babasıdır.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 02:21:15
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 14:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sıddık taştan IP: 88.226.69.xxx Tarih : 8.11.2008 20:09:59

sn hocamı tebrık edıyorum ve ilimize hoşgeldın başarılar dılıyorum.