5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Dengbejler mest etti

AĞRI'DA DENGBEJLER SAHNE ALDI

Ağrı Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel

Kurtuluş Şöleni kapsamında sahne alan Dengbejler (Kürt Ozanlar) dinleyicileri adeta mest ettiler.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen gecede, dengbejler birbirinden güzel Kürtçe ezgiler seslendirdiler. Yaklaşık 2 saati aşan programın sonunda Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, tüm dengbejleri tebrik ederek değişik hediyeler takdim etti. Kurtuluş şöleninin halkın istediği tarzda hazırlandığını ifade eden Başkan Hasan Arslan, Türkiye'nin değişik bölgelerinde oturan dengbejleri Ağrı'da topladıkları için mutlu olduğunu söyledi. Bu programın her yıl devam edeceğini ifade eden Başkan Arslan, "Kurtuluş şölenimiz 11 gün boyunca değişik programlarla devam ediyor. Umarım Ağrı halkına güzel saatler yaşatıyoruzdur. Dengbejler şöleni önemsediğimiz programlardan biriydi.

Bu kültürün yaşaması için Ağrı Belediyesi olarak her yıl değişik

dengbejlerimizi halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. 15 Nisan'da kurtuluş törenimizi yine halkımızla birlikte kutlayacağız. Törenlere tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Şölene Ağrı

Belediye Başkanı Hasan Arslan, ATSO Başkanı Mehmet Erat, Ağrı Belediye Başkan yardımcıları Ömer Çelik ve İbrahim Kösedağ ile Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AĞRI'DA DENGBEJLER SAHNE ALDI
AĞRI'DA DENGBEJLER SAHNE ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 11:41:02
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 17:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vetendaş IP: 178.76.60.xxx Tarih : 27.04.2011 16:00:58

 atatürk ağrıya o dengbejleri ve onların devam ettirtiği kültürün örneklerini  türkleştirmek için şark islahat fermanı sırasında türklüğe yatkın kürtler diye bi tanim kullanıyor ismet inonüyle ve bu adamların dilini kültürünü kaldırmak için .. ama ne yazıkki bunlarda utanmadan onun fotosu önünde utanmadan bide gövde gösterisi gibi şekil çekiyorlar !