4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Disiplin kararları açıklandı

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) geçtiğimiz hafta oynan maçlarda çıkan olaylardan sonra disiplin kurul kararlarını açıkladı.
 
14.09.2008 tarihinde oynanan Yeni Patnosspor – Doğubeyazıt Belediyespor müsabakasında Disiplin Kuruluna sevk edilen Doğubeyazıt Belediye Spor Basın Sözcüsü Selahattin KAÇURU ya, maç bitiminde ve karşılamanın oynanacağı hafta içerisinde Federasyon ve kurullarını zan altında bırakacak açıklamalarından dolayı Futbol disiplin Talimatının 29/a maddesinde TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunanlar, müsabakadan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Hükmüne istinaden, adı geçen şahsın 2008-2009 Amatör Futbol Sezonunda süresiz olarak müsabakalardan hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına ve müsabakalara alınmamasına karar verilmiştir. 

13.09.2008 tarihinde oynanan Diyadin Belediye Spor – Hamur Kümbet Spor müsabakasının yarıda kalmasına neden olan Hamur Kümbet Spor disiplin kuruluna sevk edilmiştir Müsabaka Futbol müsabaka Talimatının 29. Maddesinin a bendinde “a) Kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik sorumluları ve antrenörleri ile görevlilerinin ayrı ayrı veya birlikte hakeme fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam olunması olanağının kalmadığı durumlarda, hakem müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu halde, Federasyon Yönetim Kurulu olaya sebebiyet veren takımın/takımların hükmen mağlubiyetine karar verir, ayrıca olay ve fiillerin niteliğine göre Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır.” Hükmünde yer alan kavgaya sebebiyet veren takımın hükmen mağlubiyetine karar veriri ibaresine istinaden, Hamur Kümbet Spor Kulübü 3-0 hükmen yenil sayılmış, Hamur Kümbet Sporun geçmiş yıllardaki Fair-Play tutumu, yöneticilerinin saha içinde olayların büyümesini engellemesi nedeni ile 3 Puanının silinmesine gerek duyulmadığına karar verilmiştir. 

13.09.2008 tarihinde oynanan Diyadin Belediye Spor – Hamur Kümbet Spor müsabakasında maç raporlarının incelenmesinden sonra Diyadin Belediye Sporlu 9 sırt numaralı 214033 lisans nolu oyuncu Hasan PEKER Disiplin kuruluna sevk edilmiş, Televizyon görüntüleri ve maç raporlarına göre Futbol Disiplin Talimatının 29. Maddesinde yer alan “Sportmenliğe aykırı hareket eden futbolculara ve diğer kişilere iki veya daha fazla müsabakadan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.” Maddesine istinaden 2 maç ceza verilmesine, ancak; maçın hakeminin karşılaşma içerisinde durumu görmediği için ihraç cezası vermediğinden cezasının bir maça indirilmesine karar verilmiştir. 

13.09.2008 tarihinde oynanan Diyadin Belediye Spor – Hamur Kümbet Spor müsabakasında maç raporlarının incelenmesinden sonra Hamur Kümbet Spor oyuncusu murat EROĞLU disiplin kuruluna sevk edilmiş, maçı tatil eden hakeme sözlü saldırıda bulunmuştur. Sportmenliğe aykırı davranışlarından dolayı 6 maç, müsabakalardan men cezası verilmesine karar verilmiştir. 

13.09.2008 tarihinde oynanan Diyadin Belediye Spor – Hamur Kümbet Spor müsabakasında maç raporlarının incelenmesinden sonra Hamur Kümbet Spor oyuncusu 3 sırt numaralı 230161 lisans nolu oyuncu Sami ORUÇ, Futbol Disiplin Talimatının 32. Maddesinde belirtilen “Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan veya şiddetli harekette bulunan futbolcular müsabakadan men cezası ile cezalandırılır.” Maddesine istinaden 1 maç müsabakalardan men cezası verilmesin karar verilmiştir. 

13.09.2008 tarihinde oynanan Diyadin Belediye Spor – Hamur Kümbet Spor müsabakasında maç raporlarının incelenmesinden sonra Hamur Kümbet Spor oyuncusu 8 sırt numaralı 219482 lisans nolu oyuncu Tuncay KAYA disiplin kuruluna sevk edilmiş, maçın ertelenmesine neden olan, hakeme fiili saldırıda bulunma olayından dolayı 2008-2009 futbol sezonunda süresiz müsabakalardan men cezası verilmesine karar verilmiştir. 

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:10:33
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 16:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahattin kacuru IP: 85.110.95.xxx Tarih : 18.09.2008 12:52:41

bu ceza benim haberim olamadan verilmiş ve ne zaman nerede bu kurul toplanıyorki kişmsenin haberi olmadan daarbe eder gibi bu karar veriliyor ben orda bir basın mensubu olarak görev yaptım ve basın sözcüsü olarak degil erkan kösedağ kendini bir şey sanarak bu kararları veriyor ve yanlış karar ben basın mensubuyum kardeşim haber yapıyorum senin neden hoşuna gitmiyor