5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Diyadin'de konferans düzenledi

Türk Diyanet Vakfı ile Diyadin İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında 'İslam'da Kadın Hakları' konulu bir konferans düzenledi.

Diyadin Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) salonunda düzenlenen konferansa, Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi, İl Müftü Yardımcısı Orhan Tosun, İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez Camii İmami Fevzi Karababa'nın Kur-an'ı Kerim tilaveti ve mealini okunmasıyla başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Ağrı İl Müftü Yardımcısı Orhan Tosun, Kur'an-ı Kerim'in sürelerinden birinin kadın anlamanı gelen 'Nisa Suresi' olduğuna işaret ederek, "Gerek bu sürede, gerekse Kuran'ın diğer surelerinde kadın haklarından bahsedilmiştir. Eskiden kadınlara işlenen suçlar cezasız kalırken, Kur'an bu konuda kadınla erkeği aynı konuma getirmiştir. Çok evliliği sınırlandırmış, tek eşliliği tavsiye etmiştir. Kadınların mirastan pay almaları sağlanmış olup, evlilik ve boşanma konusunda haklarını almıştır. Güç ve kuvvet isteyen savaş ve savunma gibi konularda erkekler, çocuk bakımı, şefkat, merhamet gibi konularda ise kadınlar daha kabiliyetli görülmüştür. Kadın erkeğin hizmetçisi değil hayat arkadaşıdır. Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları ve kadınların erkekler üzerindeki hakları karşılıklı olarak düzenlenmiştir" şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer'in de bir konuşma yaptığı konferans yaklaşık 2 saat sürdü. Konferansın sonunda katılımcılara ilçe müftülüğü tarafından gül ve çeşitli dini kitaplar dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kasım IP: 95.70.226.xxx Tarih : 22.04.2009 14:03:59

ÇOK İSABETLİ OLMUŞ.MALESEF BURALARDA KADINLAR BİRAZ EZİLİYOR.SÖZ HAKKI ÇOKAZ AİLEDE VAR..ARTIRILMASINI İSTİYORUZ.