4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Diyadin'de sel

Diyadin ilçesinde dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağış ve dolu sele neden oldu.

Diyadin ilçe merkezi ile Tavla, Kuşlu ve Altınkilit köylerinde sağanak yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

Yaklaşık yarım saat devam eden yağmur ve dolu Murat, Göl ve Ketenpınar mahalleleri ile Cumhuriyet ve Fatih Caddesi'nde bulunan bir çok ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu. Yağmur ve sel nedeniyle ilçe merkezine uzun süre elektrik verilemedi. Sağanak yağmur ve dolu sonrasında oluşan sel, Tavla köyünde 30 küçükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu.

İlçe merkezi ile çevre köylerde etkili olan yağış ve selin can kaybına neden olmadığını belirten Kaymakam Ali Arıkan, kayıp ihbarı verilen 3 kişinin bulunduğunu, bazı ev ve işyerleriyle köylerdeki ahırların zarar gördüğünü ve yaklaşık 30 küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Seyfettin Yaşlı ise, fındık büyüklüğündeki dolu yağışından sonra ilçe merkezinin su altında kaldığını söyledi. Başkan Yaşlı, "Dolu yağışından sonra ilçe merkezi adeta kış mevsimine büründü. Bazı yerlerde 1 metreye kadar fındık büyüklüğünde dolu birikti. Yağış ile birlikte tüm ekiplerimiz alarma geçerek çalışma başlattı. İş makinelerimiz ve personelimizle mağdur olan vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Sel özellikle ev ve işyerleri ile ekili arazilere zarar vermiştir. Devlet Su İşleri'ne (DSİ) bağlı ekipler Diyadin'e gelerek çalışma başlattı. Belediye olarak çalışmalarımız aralıksız sürdürülecektir" dedi.

Gece geç saatlere kadar ilçe merkezinde incelemelerde bulunan Devlet Su İşleri 85. Şube Müdürü Celalettin Demir ise Ağrı'da birçok yerleşim biriminde sel felaketinin yaşandığını belirterek, vatandaşların su ve sel baskınlarına karşı tedbirli olması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 10:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?