5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Diyadin'i sel vurdu!

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yoğun yağış nedeniyle sel baskını meydana geldi. Aşırı yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

İlçede şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Diyadin Ağrı karayolunda yağan dolu nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorluk çektiler. Akşam saatlerinde yağan dolu ve yağmurdan sonra yollar adeta beyaza büründü. Hafta sonu tatilini Diyadin kaplıcalarında geçiren vatandaşlar zor anlar yaşadı. Selin etkili olduğu yerlerde araçlar sel ortasında kaldı. Sel nedeniyle Kaplıca yolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Sel özellikle İsaağa ve Göl mahallerinde etkili oldu. Göl mahalle muhtarı Kemal Daştan, mahallede çok sayıda evin su baskınına uğradığını söyledi.

Yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Daştan, "Yağan yağmurdan sonra oluşan sel nedeniyle mahalle halkı mağdur ve perişan durumdadır. Özellikle Ziyaret Dağı'ndan gelen sular her sene sele neden oluyor. Ziyaret dağından gelen sular için kanallar yapılmıştı. Fakat şuan kanalların üzerinde ev yapmışlar. Kanallar kapalı durumda. Mahallemiz her sene sel baskınına uğruyor. Birçok evi su bastı. Araziler zarar gördü. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 23:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?