4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Doğu Anadolu kar altında

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Erzurum'un Karayazı ilçesi ile Göksu mevkisi arasındaki kara yolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Yetkililer, tipinin kesilmesinin ardından yolun açılması için çalışmalara başlanacağını söyledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde gece başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 2 dereceyle Kars ve Erzurum'da ölçüldü.

Bölgedeki diğer illerde gece en düşük hava sıcaklıkları ise Ardahan'da sıfırın altında 1, Erzincan ve Ağrı'da 0, Iğdır'da 1 derece olarak kaydedildi.

Bölgede bugün en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum'da 3, Ağrı ve Erzincan'da 8, Kars'ta 6, Iğdır'da 4, Ardahan'da da 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, kar yağışının görüldüğü bölgelerde gece hava sıcaklıklarının, sıfırın altında 10-15 derece seviyelerine düşebileceği uyarısında bulundu.


-AĞRI-


Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erol Abaylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı sonucu kent merkez ve ilçelerine bağlı 100 dolayında köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışması başlattığını söyledi.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde de 30 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Karayolları 123. Şube Şefliği yetkilileri ise kar yağışının ardından kara yolunda tuzlama çalışması yaparak, sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

A.A
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 10:42:00
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 10:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 88.249.37.xxx Tarih : 11.12.2008 18:15:36

vallah biz heo sıcağa alıştık bu sene ağrıya okumak üzere gittik bizim memlekten güneş varken ağrı beyaza borunmuş allah bize yardım etsin....aminnnnn