4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Doğubayazıt'ın ilk fabrikası

Doğubayazıt’ta çorap ve çamaşır üretecek olan ve 25 kişinin istihdam edileceği imalathane, düzenlenen törenle açıldı.

Öz Dumlu Tekstil tarafından Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaptırılan imalathanenin açılışına eski bakanlardan Yaşar Eryılmaz, Milletvekili Fatma Kotan, Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Doğubayazıt Kaymakamlığına vekâleten bakan Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan ile çok sayıda davetli katıldı. 


Ağrı Valisi Mehmet Çetin’e kendilerini tereddütsüz kabul ettiği ve bina tahsis ettiği için müteşekkir olduğu nu belirten imalathane sahibi Cemal Dumlu, ‘Yapılan bu müessese ile Doğubayazıt’a bir nebze dahi olsa yatırım yaptığımız için çok mutluyum. Yatırımlarımız elimizden geldiği kadar devam edecek. İlimize faydalı olabildiysek ne mutlu bizlere.’ dedi.

Ekonomiye katkı sağlayan ve istihdam oluşturan bu tip tesislerin kurulmasının oldukça memnuniyet verici olduğunu, belirten Vali Çetin, ‘Dünyada artık ekonomik bir savaş süre gelmektedir, bütün devletler halkının huzuru, güveni ve refahı için müthiş bir yarış ve savaşın içersindedir. Biz de zaten güçlü bir millet ve devletiz ama daha güçlü olmak için üretim yapmak zorundayız. Üretim toplumu olmak, daha çok üretim, daha çok istihdam, daha çok gelir ve daha güçlü bir toplum demektir. Üretim toplumu olmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Açtıklar bu tesisten dolayı Cemal Dumlu’ya teşekkür ediyorum, yapılan bu yatırım Ağrı ve Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi. 

Ağrı için hayırlı bir açılış sebebiyle Doğubayazıt’ta toplandıklarını belirten Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz, ‘İlimiz için, ülkemiz için reel sektör dediğimiz istihdama dayalı, üretime dayalı bir tesisin kazanılmasında emeği geçen Cemal Dumlu ve bütün arkadaşları kutluyorum. Bu tesis ilimize ve ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Yapılan yatırımlar sonucu bayanlara iş imkânı sağlandığı için mutluluğunun katlandığını belirten Ağrı Milletvekili Fatma Kotan, ‘Umarım açılan bu tesis diğer zengin iş adamlarımıza örnek olur. Ağrılı iş adamlarımızın gelip kendi memleketlerinde yatırım yapmalarını umuyoruz. Bu tesisin yapımında emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum. Bu tesis ilimize ve ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından fabrikanın açılışı Vali Çetin, eski bakanlardan Yaşar Eryılmaz, vekil Fatma Kotan, Kaymakam Arıkan ve Cemal Dumlu tarafından gerçekleştirildi. Vali Çetin ve törene katılanlar, fabrikayı gezerek incelemelerde bulundular. Vali Çetin, 100 ytl lik çorap alarak tesisin ilk müşterisi oldu.

Recep ÇİRİK / KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 18:14:29
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 18:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?