4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Doğubeyazıt'ta koruma kurulu toplandı

Doğubayazıt ilçesinde her ay düzenlenen Koruma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Adalet Sarayı'nın konferans salonunda yapılan toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, Doğubayazıt İş Adamları Derneği (DİAD) Başkanı Nuri Taşdemir, Ticaret Odası Başkanı Ali Efe, Müftü Salih Geçit, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Murat Zekeriya Demirbacak, Ziraat Bankası Müdürü Hikmet Tunay ve Ceza İnfaz Müdürü Hasan Öz katıldı.

Eski hükümlülere iş bulunması gündemiyle gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Eski hükümlülerin iş bulmaları için çalışmalar içerisine girdiklerini belirten Dündar "Biz devlet olarak hükümlü ve tutukluların hapis cezası ile cezalandırıldıktan sonra tekrar rehabilite edilmelerini ve topluma kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda en çok üzerinde durduğumuz konu da eski hükümlü ve tutukluların iş bulmalarına yardımcı olmaktır. Bu konuda toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde 9 eski hükümlüye ilçemizdeki iş yerleri sahipleri tarafından iş verildi. Bizden desteklerini esirgemeyen bu iş yeri sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından katılımcıların konuyla ilgili görüş ve önerilerini ifade ettiği toplantı, yapılan değerlendirme ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 18:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?