4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Doğum öncesi şehre taşınacaklar

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, kış aylarında yaşadıkları köylerin yolu kapanan 946 hamile kadının tespit edildiğini ve doğum öncesi bu kişilerin il merkezine getirileceğini açıkladı.

Her yıl köy yollarının kapanması nedeni ile hamile kadınların köylerinde büyük zorluklar yaşadığını belirten Vali Halil İbrahim Akpınar, bundan sonra bu kadınların daha hijyenik ortamlarda doğum yapacağını söyledi. Köylerde 946 hamile kadının tespitinin yapıldığını, doğumlarına az bir süre kala bu kadınların şehir merkezlerine getirilerek yakınlarının evlerine bırakılacaklarını anlatan Vali Akpınar, geçen yıl itibarıyla başlatılan bu uygulama sayesinde doğum sonrası ölümlerin sıfıra indiğini belirtti.

Akpınar, "Her yıl bölgemizde yaşanan sorunların tekrarlanmasını istemiyoruz. Bu yüzden böyle bir çalışma başlattık. Artık hamilelik kış aylarında büyük bir sorun olmayacak" dedi.

Öte yandan Ağrı Kadın ve Doğum Hastanesi'ni ziyaret edip yetkililerden bilgi alan ve hastaları odalarında ziyaret ederek moral veren Vali Akpınar, yeni doğan Zeynep ve Rojin adlı iki bebeğe 20'şer YTL para hediye etti. Vali, ağlayan başka bir bebeğin gözyaşlarını da kendi mendiliyle sildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 13:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail ünal IP: 78.181.181.xxx Tarih : 31.12.2007 16:13:38

valimizin ellerinden öperim bu  fırsatı halkımıza tanıdığıiçin sonsuz saygılarımı iletiyorum hernekadar orda yaşamasak gönlümüz hep orda bizim şehrimiz daha çok güzellikler hakedecek şehir işallah bunlarda yavaş yavaş olsada beni sevindiriyor tekrar başta sayın valimize ve tüm halkımıza sonsuz saygıve sev gilerimi sunuyorum daha güzel yarın lar hep halkımıza olsun iyi akşamlar