4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

DTP'lilerden saç kazıtma eylemi

AĞRI'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde saçlarını kazıtan DTP'liler, aynı partiden Belediye Başkanı olan Mukaddes Kubilay öncülüğünde ‘Sayın’ yürüyüşü yaptı.

Doğubayazıt'ta 50 kadar partili DTP İlçe binasında toplandı. Grup buradan topluca İshakpaşa Sarayı yolu üzerındeki Adalet Sarayı'na kadar yürüdü. ‘Sayın Abdullah Öcalan’ sloganları atarak gittikleri Adliyede polis tarafından durdurulan grup, içeri alınmadı.

Belediye Baskanı Mukaddes Kubilay ve beraberindeki 3 parti yöneticisi Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar ile görüştü. Başsavcının toplu dilekçe kabul etmeyeceklerini bildirmesi üzerine grup ilçe merkezindeki postaneye geçti. Emniyet Müdürlüğü'nün geniş önlem aldığı yürüyüşte bazı partililer saçlarını kazıtarak katılması dikkat çekti.

DTP'liler bareberlerinde getirdikleri dilekçeleri cumhuriyet savcılığına gönderdi. Basın açıklamasında, şöyle dedi: “Daha önce ‘Kürt' kelimesine gösterilen tahammülsüzlüğün yerini bu gün ‘Sayın Öcalan' hitabı almıştır. Temel sorunları çözme yerine yargı baskısı ile örtbas ederek sonuç alma yoluna gidilmiştir. Bu baskı o kadar ilerlemiştir ki insanların hitapları dahı dava konusu yapılmıştır. Bunun en somut örneği 9 yıldan bu yana tek başına özel tip İmralı kapalı cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan'a ‘Sayın’ olarak hitap edilmesidir. Bugüne kadar binlerce soruşturma başlatılıp yüzlerce yurttaş, yönetici, aydın, siyasetçi ceza almıştır. En son avukatların resmı mercilere yaptıkları başvurularda geçen sayın sözcüğü nedeniyle dahi soruşturma başlatılmıştır. Eğer sayın olarak hitap etmek suç ise ben de ‘Sayın Abdullah Öcalan’ diyorum ve bu suçu işleyip kendimi ihbar ediyorum.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 18:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
w.o.w IP: 88.252.41.xxx Tarih : 17.07.2008 19:11:53

Collina gibi olmuş vallaha :)))