7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı, Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde başladı. 

Doğubeyazıt Golden Hill Hotel'de gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan Kalmikya Cumhurbaşkanı ve Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, dünya genelinde satrancın ilerlemesi için seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Özellikle okuldaki öğrencilerin, satranca daha fazla ilgi göstermesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Ilyumzhinov, "Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde, Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'nı başlattık. Çok güzel bir ortam. Dünya'nın dört bir tarafından gelen sporcuları, şimdiden tebrik ediyorum. Hepimiz kardeşiz" diye konuştu. 

Törende bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ise, olimpiyatı, Türkiye'nin tarihi ve doğa güzelliği çok fazla olan bir ilçesinde organize ettiklerini kaydederek, "Türkiye'de satrancın gelişmesi için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Özellikle okuldaki öğrencilerin satranç ile ilgilenmesi çabası içerisindeyiz. Olimpiyatın Doğubeyazıt'ta organize edilmesi için çok çaba sarf ettik. Bugün de Doğubeyazıt'ta olimpiyat başladı. Herkese hayırlı, uğurlu olsun. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı, katkılardan dolayı Kirsan Ilyumzhinov'a plaket verdi. Törenden sonra oyun masalarının bulunduğu alanı gezen Ilyumzhinov, Ağrı Valisi H. İbrahim Akpınar ile satranç oynadı. Kısa süren oyunda taraflar, berabere kaldı. Doğubeyazıt Golden Hill'de organize edilen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'na 25 ülkeden 110 sporcu, antrenör ve kafile yöneticileri katıldı. Bir hafta sürecek olan olimpiyat, önümüzdeki Cumartesi günü İshakpaşa Sarayı'nda yapılacak final maçı ile sona erecek.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 02:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?