5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Eğitim-Sen'den gözaltına kınama

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, geçtiğimiz günlerde Ağrı'da yapılan operasyonda gözaltına alınan Ağrı Eğitim-Sen Şube Başkanı Cezmi Gündüz'ün gözaltına alınmasını kınadıklarını açıkladı.

Ağrı Eğitim-Sen Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen ve Cezmi Gündüz'ün gözaltına alınmasını değerlendiren Zübeyde Kılıç, bu operasyonda sendika çalışmalarının hedef alındığını söyledi.

Bu olayı şiddetle inandıklarını ifade eden Kılıç "Sendikamızın Ağrı Şube Başkanı Cezmi Gündüz ile eski şube başkanı Ali Gezgin'in gözaltına alınmasını kınıyoruz. Sendikamızın eski ve yeni başkanları ile Haber-Sen Ağrı İl Temsilcimiz Bişar Polat ve Genel-İş üyesi İbrahim Şengül 29 Mart yerel seçimlerinden sonra Ağrı'da yaşanan olaylar gerekçe gösterilerek 19 Nisan 2009 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Sendikamızın örgütlenme çalışmalarının yoğunlaştığı bir tarihte gerçekleştirilen göz altıların zamanlaması dikkat çekicidir. Günümüze değin sendikal çalışmalarımızın önünü kesmeye yönelik çok çeşitli yöntemlere başvuruldu.Yöneticilerimiz sürgün edildi, haklarında soruşturmalar açıldı.

Bu şekilde üye ve yöneticilerimiz üzerinde baskı oluşturmaya çalışıldı. Ama tüm bu baskıcı uygulamalar sendikal örgütlenme çalışmalarımıza engel olamadı" dedi. Sendikanın her türlü baskı ve engellemeye karşı örgütlenme çalışmalarına güçlü ve kararlı bir şekilde devam edeceğini açıklayan Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç "Sendikal çalışmalarımızı engellemek amacıyla bu kez de gözaltına alma yöntemine başvurulduğunu görüyoruz.

Ağrı'da genel merkez yöneticilerimizin de katılımıyla yürüteceğimiz örgütlenme çalışmalarımız birkaç gün öncesinde şube başkanlarımızın gözaltına alınmasını bu açıdan düşündürücü buluyoruz.

Toplumun demokratik kesimlerini sindirmeyi amaçlayan gözaltı operasyonlarına Ağrı şube başkanlarımızın da dâhil edilmesini sendikal örgütlenme çalışmalarımıza yöneltilmiş bir baskı uygulaması olarak değerlendiriyor ve arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:36:23
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 15:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?