4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Eğitime iki gün ara

Ağrı il merkezi ile Hamur ve Tutak ilçelerinin merkez ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, kent merkezi, Hamur ile Tutak ilçelerinde etkili olan kar yağışının 3 gün süreyle devam etmesinin beklendiğini söyledi. Şehir merkezinde kar kalınlığının 40 santimetreyi, bazı ilçelerde ise 60 santimetreyi bulduğunu belirten Vali Çetin, il merkezi Hamur ile Tutak ilçeleri ve köyleri dahil olmak üzere, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 30 ve 31 Aralık günleri ara verildiğini ifade etti.

Vali Çetin "Eğer okullara ara vermeseydik, yarın eğitim öğretim devam edeceği için öğrenciler okula gelmek zorunda olacaklardı. Bir kısım öğrencilerimiz taşımalı eğitim gördükleri için onlar gelemeyecekti. Bu haftanın sınav haftası olduğundan dolayı öğrencilerimizin bir kısmı sınavlarına giremeyeceklerdi. Öğrencilerimizin okula geldiklerinde üşümemeleri, genel bir hastalığa yol açmamak ve sınavların sorunsuz bir şekilde yapılması için il merkezimizde ve Hamur ile Tutak ilçelerimizde köylerde dahil olmak üzere ilk ve orta dereceli okullarımızı 2 gün tatil ettik. Taşlı çay ve Diyadin ilçelerimizde ise sabahki havaya bakılarak karar verilecek. Doğubeyazıt, Eleşkirt ve Patnos ilçelerimizde şimdilik herhangi bir sorun yok, eğitim ve öğretim bu ilçelerde normal bir şekilde devam edecek'' dedi.

Öte yandan Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında eksi 11.2, gündüz saatlerinde ise eksi 10.2 olarak ölçüldü.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre merkez ve ilçelere bağlı 346 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtiler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 11:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
önder IP: 85.104.88.xxx Tarih : 1.01.2009 21:23:51

ben bı ağrılı olarak ağrı merkez ve köy yolarının duzen lı olarak temızlenmesını ve okul yoların ayrı bır ozen le temızlenme sı ve tuzlan ması acısın dan da ha dog ru buluyorum ağrının da guzel bır gelecek iin o cocuk lar AĞRI ya lazım...