4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ekmeğini çöpten çıkarıyorlar

Ağrı’nın Yavuz Mahallesinde, henüz ilköğretim okulu çağında olan bir çocuk, yaşıtları gibi okula gitmek yerine çöplerden pet şişe toplayıp ailesine destek olmaya çalışıyor. 

Çöp bidonlarından topladığı pet şişeleri bir torbanın içine bırakan çocuk, Ağrı’da çalışmaya zorlanan çocukların içinde bulunduğu zor durumunu da gözler önüne seriyor. 

Yaşı itibariyle, hayatın sırtına yüklediği ağır yükü taşıyamayacak kadar küçük olan bir çocuk, okula gitmek yerine, çöpleri karıştırarak, ailesine destek olmaya çalışıyor. Yaşıtları gibi eli kalem tutması gerekirken, kendisini büyük bir ilgisizliğe terk eden ailesine ekonomik katkı sağlamak için çöplerden pet şişe toplayan çocuk, büyük bir çalışma hırsı ve azmiyle biraz daha fazla pet şişe bulmak için çaba sarf ederken, sokak sokak gezerek önüne çıkan her çöp bidonunun içini kontrol ediyor. 

Ekmeğini çöpten çıkarmaya çalışan, topladığı pet şişeleri satarak belki kardeşlerine belki de hasta annesine destek olmaya güdümlenen bu minik, yaşıtları gibi oynamayı ya da okula gitmeyi değil, küçük yaşta hayatın sırtına yüklediği sorumluluğun altında diğer çalışmaya zorlanan çocuklar gibi topluma bir mesaj vermeye çalışıyor. 

Topladığı pet şişeleri bir torbanın içinde taşıması ise bu mesajın sanki bir parçası gibi görünüyor.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 18:42:52
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 17:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET AKSU IP: 85.108.195.xxx Tarih : 16.10.2008 13:00:17

İşte budur dunyanın adaleti ..işte budur adalaet kalkınma partısının adaleti.. tabiki bu gun doğuda savaşlar olacak adama okmuyorkii.. işte efendim neden dağa çıktınız fabrika yap..mahsur insanları okut. nerde millet vekilerimiz .oohh ne güzel ankara yer sıcak ....tok açın halınad anlamaz kardaşş..ama ağrılar siz siz olun oyunuzu satmayın delikanli olun ..nerde ince orda kopsunn...tşk kanal04 ararat