5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Eksi 30 derecede okula gittiler

Ağrı'da etkili olan şiddetli soğuklar yüzünden 5 ilçe dışında merkez, Patnos ve Diyadin ilçelerinde okulların tatil edilmemesi velilerin tepkisine sebep oldu.
Doğu Anadolu bölgesinin en soğuk ili eksi 30 dereceyle Ağrı oldu. Vatandaşlar günlük yaşamlarına zorlukla devam ederken minik öğrenciler şiddetli soğukta okula gittiler. Hafta başı verilen 2 günlük tatilin ardından şiddetli soğuklar devam ederken Ağrı ile Diyadin ve Patnos ilçelerinde okular tatil edilmedi. Vatandaşlar çevre il ve ilçelerde okular tatil edilirken eksi 30 derece soğukluğun yaşandığı Ağrı'da okular tatil edilmemesine tepki gösterdi. Öğrenci velilerinden Sıdık Yıldırım, sabahın erken saatlerinde çocuklarımızı okula götürmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım "Bizler yetişkin halimizle soğuğa dayanamazken minik yavrularımız nasıl dayanabilir? Kriz masasında verilen kararı yanlış buluyorum" dedi.
Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Taşlıçay, Doğubayazıt, Hamur, Tutak ve Eleşkirt ile köylerinde okular tatil edilirken, Ağrı merkez, Diyadin ve Patnos ilçelerinde ise köy okulları ile taşımalı eğitim veren okular tatil edilmedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:12:15
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 14:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kafacı IP: 85.99.176.xxx Tarih : 2.01.2009 18:18:24

ilçe milli eğitim müdürü ne yapıyorsun uyuma uyuma. cemal kaya atarsa böyle sussada güvencesi var ondandır.