5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Eksi 40 derecede kurban pazarlığı

Ağrı’da son günlerde etkisini artıran ve eksi 40 dereceye kadar varan soğuklar, kurban satışlarını da etkiledi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Ağrı Hayvan Pazarı’ndaki durgunluk sürerken, hayvan satıcıları bunun tek nedeninin soğuklar olduğunu söylüyor.

Ağrı’da kış mevsimi tüm şiddetiyle hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklar boşaldı. Şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Hayvan Pazarı’ndan şehir merkezine yürümek istemeyen birçok kişi, hayvanlarıyla birlikte aynı dolmuşa binerken, araç sürücüleri hayvanlar için de ayrı ücret alıyor. Hayvan pazarında saatlerce bekleyen hayvan satıcıları üşümemek için değişik yollar ararken, pazarda bekleyen hayvanların çoğunun ise ağızlarının buz tuttuğu gözlendi.

İnsanların ve hayvanların üşümemesi nedeniyle pazar erken dağılırken, hayvan sahipleri hayvanlarını satamamaktan şikayet etti. Ağrı’nın son yıllardaki en soğuk kışını yaşadığını, bunun hayvan satışlarına da yansıdığını belirten Naci Yıldız adlı hayvan satıcısı, Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmasına rağmen işlerinin hala açılmadığını söyledi. Herkesin çaresiz bir şekilde beklediğini; ancak hem hayvanların, hem de insanların donma noktasına geldiğini belirten Yıldız, "Ağrı bu yıl tam anlamıyla Sibirya soğuklarını yaşıyor. Bu nedenle hayvan satışlarımız yok denecek kadar az. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 15:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?