4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Eleşkirt'i sel vurdu

Eleşkirt ilçesine bağlı Yiğıntepe köyünde meydana gelen sel maddi zarara sebep olurken, evlerinde mahsur kalan vatandaşlar Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Köy Muhtarı Kemal Turan, kar sularının erimesi nedeni ile meydana gelen selde büyük zarar gördüklerini anlattı. Olaydan sonra Özel İdare Müdürlüğü'ne ihbarda bulunduklarını, fakat herhangi bir yardımın gelmediğini iddia eden Kemal Turan "Öğlen saatlerinde bastıran sel suları nedeni ile evlerimizde mahsur kaldık. Yaklaşık 25 ton arpa, 15 ton samanımız kullanılmaz hale geldi. Selin başladığı ilk saatlerde Özel İdare Müdürlüğü'nü aramamıza rağmen herhangi bir araç yardımı gelmedi. Bizler de son çare olarak DSİ Müdürlüğü'nü aradık. Yardımımıza gelen araçlar sayesinde mahsur kaldığımız evlerimizden çıkabildik" dedi.

Devlet Su İşleri Ağrı Şube Müdürü Cemalettin Demirci ise olayda herhangi bir can kaybının yaşanmamasına sevindiklerini anlattı. Köy muhtarının kendilerini araması üzerine bizzat kendisinin de içinde bulunduğu bir ekiple olaya müdahale ettiklerini anlatan Demirci "Mahsur kalan vatandaşlarımızı evlerinden çıkararak selin etkisi altına aldığı bölgeleri iş makinelerimizle temizledik. İlkbaharın gelmesi ve kar sularının erimesi nedeni ile bu tür olayla bölgemizde sık sık yaşanan durumlardır. Yaşanan olaylara zamanında müdahale etmek için ekiplerimiz günün 24 saati hazır beklemektedirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 11:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehemt aksu IP: 85.105.161.xxx Tarih : 25.03.2008 16:52:51

slm degereli ağrı eleşkirt hemşerilerım geçmiş olsun bu ALLAH'ın bır lütfüdür birsey deyemeyiz bize düşen söz geçmış olsun ki can kaybına neden olmamış mal gitmiş am can sağ olsun tekrar geçmiş olsun sewgiler MEHMET AKSU