4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Emniyet müdürünün LPG ricası

Ağrı İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar bir araya geldiği akaryakıt istasyonu işletmecilerinden LPG dolumu yapmamalarını istedi. 

Geçtiğimiz günlerde tüp işletmeciliği yapan esnafların kepenk kapatma eyleminin ardından İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar akaryakıt istasyonu işletmecilerini Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda kabul ederek bir süre görüştü. İşletmelerin tüp dolumu yapmasının kanunsuz olduğunu ifade eden Durmuşlar "Ben kanun adamıyım ve kanunu uygularım. Petroller sadece akaryakıt satar. Şayet tüp dolumu gerçekleştirdiklerini tespit edersek ilk etapta 250 bin YTL, bu olay ikinci kez tekrarlanırsa 500 bin YTL cezai işlem uygulanır. Herkes kendi işini yaparsa sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum" dedi. 

Akaryakıt istasyonu işletmecileri ise, tüpçülerin tüpleri 48 liraya sattıklarını ve maddi durumu düşük olan vatandaşların buna güçlerinin yetmediklerini belirttiler. İşletmeciler, mutfak tüpünün bayilerinde 48 YTL olduğunu ve vatandaşın petrol istasyonlarında 30 YTL'ye doldurduğu tüple aynı olduğu söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ergün Şahin IP: 88.233.103.xxx Tarih : 30.10.2008 23:36:01

Bu otogaz istasyonu kanunları çiğniyor. Hakkında yasal işlem yapılacak bu istasyona gaz ikmali yapan şirket uzaydan mı? O şirkete yasal işlem yapılmayacak mı yani istasyon sahibinin adı yazıyor da gaz ikmalini yapan LPG şirketinin adı niye yok bu ülkenin gerçeği sineklen uğraşmak bataklığı kurutursan sinek üremez. lpg dagıtım şirketleri sıcak satışa istanbulda ankarada vatandaşa 30 ytl ev tüpü satıyorlar önce lpg aldıkları şirketi protesto etsinler.Kaçak getirdikleri gazları otogazlara veren tüp bayileri değil,LPG dağıtım şirketleri. Asıl suçlular LPG dağıtım şirketleridir.Ağrı vatandaşının ne günahı var ki pahalı tüp alsınlar. Bu yüzden şirketleriyle mücadele etsinler.Büyük şehirlerde vatandaşa tüp satan LPG dağıtım firmaları, Ağrı daki vatandaşa da ucuz tüp satsınlar. Bayi arkadaşlarda 5307 LPG Kanunu eşitlikten bahseder.Şirketler ne sizlere ne de vatandaşa eşit davranıyor. Bundan dolayıdır ki asıl protesto edilmesi gereken şirketlerdir. Saygılarımla, Likpetder Derneği Başkanı Ergün Şahin