4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

En büyük ideali için yollara düştü

Almanya'da mide kanseri olduğunu öğrenen Achim Janders (40) adlı turist, en büyük idealini gerçekleştirmek için bisikletiyle yollara düştü. İki ayda Ağrı'ya ulaşan Janders, Almanya'da uzun süre yaşadığını öğrendiği gençle muhabbet ederek zaman geçirdi.

Almanya'nın Münih kentinde oturan ve bilgisayar teknisyeni olan Achim Janders, aylar önce mide kanseri olduğunu öğrenince bisikletiyle son dünya turuna çıktı. Daha önce bisikletiyle değişik kısa turlara çıkan Janders, bu defa Türkiye'nin de içinde olduğu dünya turuna başladı. Yaklaşık 2 aydır yollarda olan Alman turist, İran'a geçmek için geldiği Ağrı'da, tanıştığı Selman Bilici adlı gençle uzun süre Almanca sohbet etti. Ağrı'da 4 gündür dinlenen ve vatandaşlarla sohbet eden Janders, bisiklet turuna devam ederek İran'a geçti. Almanya'dan Avusturya, Yugoslavya, Makedonya, Romanya, Bulgaristan ve son olarak Türkiye'ye geldiğini belirten Janders, "İran'dan yeniden Türkiye'ye dönerek Kapadokya ve İstanbul'a geçeceğim. Sağlığım el verirse Yeni Zelanda'ya geçmek istiyorum. Daha sonra turumu tamamlayarak evime döneceğim" dedi.

Öğrencilik yıllarında bisiklete merak sardığını ve değişik turlar yaptığını dile getiren Janders, "Hastalandıktan sonra son kez dünya turu yaparak yeni insanlar tanımak istedim. Turum şuanda çok iyi geçiyor. Yeni insanlar tanıyor ve yaşamlarına bakıyorum. Evli olmadığım için ömrümün son günlerini bu şekilde geçirdiğim için mutluyum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 12:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?